Brukere online: 3922
Brukere i dag: 45762
Brukere siste 7 dager: 261899
Désirée har vært min fars pianoelev og hun passet meg og søsteren min noen ganger da vi var små. Jeg husker at jeg likte henne så godt fordi hun tok seg tid til å småprate med meg. Nå i sommer – over 40 år senere – ble det tilfeldigvis slik at vi havnet på tur sammen til Verona. Skravlingen var i gang nå også. 😊 Under en deilig italiensk middag kom vi i prat om Det søte liv-prosjektet mitt, og da sa Désirée: "Men jeg tror ikke du har Hallontrekanter på siden din. De blir alltid så gode!".
Og så fikk jeg tilsendt oppskriften, så her har du Désirées oppskrift på Hallontrekanter!

Som du hører er dette en svensk oppskrift ("hallon" er bringebær på svensk). Kakedeigen skal bare røres raskt sammen og gir en søt og litt seig kake. Det går kjempefint å bruke frosne bringebær, så denne kaken kan lages året rundt! Kaken stekes i stor langpanne, og om du skjærer kaken opp i trekanter eller firkanter, er ærlig talt ikke så nøye. 😊

Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 6 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 6 dl hvetemel
Topping:
♥ 400 g fryste bringebær (se tips)
♥ 50 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ha smøret over i en bakebolle. Visp inn sukker og vaniljesukker.

Pisk deretter inn eggene, ett om gangen.

Bland så inn hvetemelet.

Rør til du får en klumpfri røre.

Ha kakedeigen over i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Dryss over fryste bringebær (de skal ikke tines først) og deretter mandelflak.


Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30–40 minutter.

Avkjøl kaken før den tas ut av langpannen og skjæres opp i trekanter (eller firkanter).


Masse digg og litt seig bringebærkake! 😋

Tips:
♥ Selv om det står at det brukes fryste bringebær, går det også fint å lage denne kaken med friske bringebær. Merk at fryste bringebær ikke skal tines før de legges på kaken.
♥ Tilpass steketiden til din ovn. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge, for da mister man seigheten som denne kaken skal ha. Kaken trenger litt lenger steketid dersom du bruker fryste bringebær enn om du bruker ferske bringebær.
♥ Disse kakestykkene holder seg myke i flere dager. Pakk inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken er også helt super å fryse, og disse kakestykkene er faktisk superdigge rett ut av fryseren!
♥ Se også oppskrift på Lys kladdkake i langpanne med bær.

YUM!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 300 g smør
♥ 6 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 6 dl hvetemel
Topping:
♥ 400 g fryste bringebær (se tips)
♥ 50 g mandelflak
Smelt smøret. Ha smøret over i en bakebolle. Visp inn sukker og vaniljesukker.
Pisk deretter inn eggene, ett om gangen.
Bland så inn hvetemelet. Rør til du får en klumpfri røre.
Ha kakedeigen over i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Dryss over fryste bringebær (de skal ikke tines først) og deretter mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30–40 minutter.
Avkjøl kaken før den tas ut av langpannen og skjæres opp i trekanter (eller firkanter).
♥ Selv om det står at det brukes fryste bringebær, går det også fint å lage denne kaken med friske bringebær. Merk at fryste bringebær ikke skal tines før de legges på kaken.
♥ Tilpass steketiden til din ovn. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge, for da mister man seigheten som denne kaken skal ha. Kaken trenger litt lenger steketid dersom du bruker fryste bringebær enn om du bruker ferske bringebær.
♥ Disse kakestykkene holder seg myke i flere dager. Pakk inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kaken er også helt super å fryse, og disse kakestykkene er faktisk superdigge rett ut av fryseren!
♥ Se også oppskrift på Lys kladdkake i langpanne med bær.
Skriv ny kommentar