Brukere online: 3823
Brukere i dag: 49647
Brukere siste 7 dager: 262666
Hei!
Skulle du være så heldig å ha kjøttdeig fra skogens konge, kan du lage denne herlige pastaretten her! 🤩
I tillegg til elgkjøttdeig inneholder gryten blant annet løk, bacon, aromasopp, gulrot, erter og fløte.
Serveres med nykokt pasta og et dryss persille og revet parmesan.

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g elgkjøttdeig
♥ 150 g bacon
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss smør
♥ 1 rødløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (se tips)
♥ 100 g frosne erter
♥ 1 gulrot
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss rød- eller hvitvinseddik
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ 500 g pasta (f eks casarecce, se tips)
♥ frisk kruspersille
♥ ferskrevet parmesan
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Ha elgkjøttdeig og bacon (kuttet i biter) i en stekepanne med litt olje.

Stekes til kjøttet er gjennomstekt.

Ha kjøttet over i en gryte.
Ha 1 ss smør i den samme stekepannen. Tilsett rødløk skjært i skiver og hakkede hvitløksfedd. La dette steke på middels varme til løken er blank og myk. Ha den stekte løken i samme gryte som kjøttet.

Ha 1 ss smør til i den samme stekepannen. Tilsett aromasopp skjært i skiver. La soppen steke i et par minutter. Tilsett deretter erter og gulrot kuttet i små terninger. La dette steke sammen i et par minutter.

Ha dette deretter over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og ha sjyen i gryten.

Ha kremfløte, tomatpuré, eddik og persille i gryten. Kvern over godt med salt og pepper.

Bland sammen. La dette deretter småkoke under lokk i 5–10 minutter.
Kok imens pasta som anvist på pakningen.
Når pastaen er ferdig kokt, ha ca. 1 dl av pastavannet i gryten (tilpass tykkelsen på sausen, se tips). Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper.

Ha pasta over i dype tallerkener.

Fordel over rikelig med kjøttsausen.

Pynt med litt frisk persille og ferskrevet parmesan.

Herlig pastarett - både litt norsk og litt italiensk! 😍

Skogspasta med elgkjøtt er en nydelig høstrett!

Tips:
♥ Tilpass tykkelsen på sausen med pastavann, så ikke hell av alt når pastaen er ferdig kokt. Vannet som pastaen har kokt i inneholder stivelse som gir fin konsistens på sausen. Dersom du synes at sausen er for tykk, er det bare å spe med litt mer pastavann. Dersom sausen har blitt for tynn, kan du koke sausen i noen minutter uten lokk slik at væske fordamper.
♥ Elgkjøttdeig fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene (se i frysedisken).

Med elgkjøttdeig kan du også lage kjempegode Elgkarbonader og Elghakk.
♥ I stedet for aromasopp kan du gjerne bruke kantareller, steinsopp eller en kombinasjon.
♥ Jeg brukte skogsbacon her, men det går helt fint med annen type bacon også.

♥ Her brukte jeg pastatypen casarecce, men alle varianter pasta kan brukes.


♥


Velbekomme!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 400 g elgkjøttdeig
♥ 150 g bacon
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss smør
♥ 1 rødløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (se tips)
♥ 100 g frosne erter
♥ 1 gulrot
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss rød- eller hvitvinseddik
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ 500 g pasta (f eks casarecce, se tips)
♥ frisk kruspersille
♥ ferskrevet parmesan
Ha elgkjøttdeig og bacon (kuttet i biter) i en stekepanne med litt olje. Stekes til kjøttet er gjennomstekt. Ha kjøttet over i en gryte.
Ha 1 ss smør i den samme stekepannen. Tilsett rødløk skjært i skiver og hakkede hvitløksfedd. La dette steke på middels varme til løken er blank og myk. Ha den stekte løken i samme gryte som kjøttet.
Ha 1 ss smør til i den samme stekepannen. Tilsett aromasopp skjært i skiver. La soppen steke i et par minutter. Tilsett deretter erter og gulrot kuttet i små terninger. La dette steke sammen i et par minutter. Ha dette deretter over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og ha sjyen i gryten.
Ha kremfløte, tomatpuré, eddik og persille i gryten. Kvern over godt med salt og pepper. Bland sammen. La dette deretter småkoke under lokk i 5–10 minutter.
Kok imens pasta som anvist på pakningen.
Når pastaen er ferdig kokt, ha ca. 1 dl av pastavannet i gryten (tilpass tykkelsen på sausen, se tips). Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper.
Ha pasta over i dype tallerkener. Fordel over rikelig med kjøttsausen.
Pynt med litt frisk persille og ferskrevet parmesan.
♥ Tilpass tykkelsen på sausen med pastavann, så ikke hell av alt når pastaen er ferdig kokt. Vannet som pastaen har kokt i inneholder stivelse som gir fin konsistens på sausen. Dersom du synes at sausen er for tykk, er det bare å spe med litt mer pastavann. Dersom sausen har blitt for tynn, kan du koke sausen i noen minutter uten lokk slik at væske fordamper.
♥ Elgkjøttdeig fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene (se i frysedisken). Med elgkjøttdeig kan du også lage kjempegode Elgkarbonader og Elghakk.
♥ I stedet for aromasopp kan du gjerne bruke kantareller, steinsopp eller en kombinasjon.
♥ Jeg brukte skogsbacon her, men det går helt fint med annen type bacon også.
♥ Her brukte jeg pastatypen casarecce, men alle varianter pasta kan brukes.
Skriv ny kommentar