Israelkake

16.02.2013

 

Jeg må innrømme at jeg stusset litt både over navnet og ingredienslisten første gang jeg så denne kaken.

Men jeg ble nok fristet av appellen som stod i oppskriften: "Knallgod kake - en av de beste!"

 

Vel, jeg måtte teste den ....og ble faktisk helt slått i bakken av de nydelige smakene!!

Vi snakker ekstremt myk sjokoladekakebunn laget med sjokoladepuddingpulver - luftig karamellfromasj - og en helt sykt god sjokoladeglasur!

Kaken er glutenfri og inneholder absolutt ikke noe hvetemel. Dette er nok med på å gi den en så lett og kremete konsistens - kaken nærmest smelter på tungen!

 

 

Enjoy :-)


Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
6 eggehviter
2 ss sukker
1 pk sjokoladepuddingpulver (se tips)
6 eggeplommer
1 ss sukker

Karamellfromasj:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 dl seterrømme
3 ss sukker
1 pk karamellpuddingpulver (se tips)

Sjokoladeglasur:
6 ss vann
6 ss sukker
2 ss kakao
50 g smør
100 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:
Pisk eggehviter og 2 ss sukker til myk, hvit marengs. Pisk inn sjokoladepuddingpulveret. Pisk deretter inn en eggeplomme av gangen og resterende 1 ss sukker.

Hell røren i en rund form (26 cm i diameter). Bruker du form på kakefat (se tips) trenger du ikke bakepapir i bunnen av formen, bare spray lett med formspray. Det er nokså tynn konsistens på kakerøren, så det er viktig at formen er skikkelig tett (se tips).

Stek sjokoladekakebunnen ved 180°C midt i ovnen i 15-20 min (ikke lenger!, se tips). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (minst 1 time i kjøleskapet).

Karamellfromasj:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem. Pisk inn seterrømme, 3 ss sukker og så karamellpuddingpulveret. Hell den luftige fromasjblandingen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer, eller til fromasjen har stivnet helt.

Sjokoladeglasuren:
Til sjokoladeglasuren has vann, sukker, kakao og smør i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen så smøret begynner å smelte. Tilsett oppdelt melkesjokolade og la alt smelte på svak varme. Rør blandingen jevn og la den så avkjøles helt i romtemperatur (se tips). Hell den avkjølte sjokoladeglasuren over karamellfromasjen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet et par timer til sjokoladeglasuren har stivnet.

Før servering løsnes kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn skarp kniv.

Fjern kakeringen og pynt kaken etter ønske.

 

 

 

Tips:

Jeg brukte både sjokoladepuddingpulver  (113 g pulver) og karamellpuddingpulver (75 g pulver) fra Freia.

Dette er som sagt en kakerøre som blir veldig tynn i konsistensen. Derfor er det viktig at formen er helt tett, ellers risikerer du at deig renner ut av formen. Jeg brukte en Bake it Easy form (form som har kakering festet rett på et kakefat) og tettet i tillegg rundt sprekken med aluminiumsfolie. Jeg må innrømme at jeg var i tvil om kaken overhodet kom til å bli stekt, så tynn var kakerøren, og det var fristende å steke kaken lenger enn 20 min. Men ikke gjør det!!! Kaken stivner faktisk etter hvert som den avkjøles og blir kjempefin selv om den er løs når kaken tas ut av ovnen. Steker du for lenge, blir kakebunnen steinhard!

Det er viktig at du avkjøler sjokoladeglasuren i romtemperatur før du heller den over karamellfromasjen, så ikke kremen i fromasjen smelter. Men ikke sett glasuren i kjøleskapet for lenge, for da blir den for stiv til å ha over kaken. Følg med på konsistensen etter hvert som sjokoladeglasuren avkjøles :-)

 

NYDELIG KAKE!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Israelkake

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
6 eggehviter
2 ss sukker
1 pk sjokoladepuddingpulver (se tips)
6 eggeplommer
1 ss sukker

Karamellfromasj:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 dl seterrømme
3 ss sukker
1 pk karamellpuddingpulver (se tips)

Sjokoladeglasur:
6 ss vann
6 ss sukker
2 ss kakao
50 g smør
100 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunn:
Pisk eggehviter og 2 ss sukker til myk, hvit marengs. Pisk inn sjokoladepuddingpulveret. Pisk deretter inn en eggeplomme av gangen og resterende 1 ss sukker.

Hell røren i en rund form (26 cm i diameter). Bruker du form på kakefat (se tips) trenger du ikke bakepapir i bunnen av formen, bare spray lett med formspray. Det er nokså tynn konsistens på kakerøren, så det er viktig at formen er skikkelig tett (se tips).

Stek sjokoladekakebunnen ved 180°C midt i ovnen i 15-20 min (ikke lenger!, se tips). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (minst 1 time i kjøleskapet).

Karamellfromasj:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem. Pisk inn seterrømme, 3 ss sukker og så karamellpuddingpulveret. Hell den luftige fromasjblandingen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer, eller til fromasjen har stivnet helt.

Sjokoladeglasuren:
Til sjokoladeglasuren has vann, sukker, kakao og smør i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen så smøret begynner å smelte. Tilsett oppdelt melkesjokolade og la alt smelte på svak varme. Rør blandingen jevn og la den så avkjøles helt i romtemperatur (se tips). Hell den avkjølte sjokoladeglasuren over karamellfromasjen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet et par timer til sjokoladeglasuren har stivnet.

Før servering løsnes kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn skarp kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken etter ønske.

Tips

Jeg brukte både sjokoladepuddingpulver (113 g pulver) og karamellpuddingpulver (75 g pulver) fra Freia.

Dette er som sagt en kakerøre som blir veldig tynn i konsistensen. Derfor er det viktig at formen er helt tett, ellers risikerer du at deig renner ut av formen. Jeg brukte en Bake it Easy form (form som har kakering festet rett på et kakefat) og tettet i tillegg rundt sprekken med aluminiumsfolie. Jeg må innrømme at jeg var i tvil om kaken overhodet kom til å bli stekt, så tynn var kakerøren, og det var fristende å steke kaken lenger enn 20 min. Men ikke gjør det!!! Kaken stivner faktisk etter hvert som den avkjøles og blir kjempefin selv om den er løs når kaken tas ut av ovnen. Steker du for lenge, blir kakebunnen steinhard!

Det er viktig at du avkjøler sjokoladeglasuren i romtemperatur før du heller den over karamellfromasjen, så ikke kremen i fromasjen smelter. Men ikke sett glasuren i kjøleskapet for lenge, for da blir den for stiv til å ha over kaken. Følg med på konsistensen etter hvert som sjokoladeglasuren avkjøles :-)

NYDELIG KAKE!

19 kommentarer

Hei!
Den såg utruleg god ut. Egner den seg til å stå i kjøleskap over natta?

Denne er fantastisk god. Og forbløffende enkel å få til, selv om den har 3 trinn å komme igjennom. Selv lagde jeg bunn og fromasjkremen dagen før, lot det stå i kjøleskapet og hadde over glasuren et par timer før servering.
Og den holder seg godt noen dager i kjøleskap!

Jeg synes den er best etter en 2 - 3 dager i kjøleskap. Og så har jeg funnet ur at det er lurt å tilsette 2 plater gelatin (oppløst i litt kokende vann - avkjøles) i sjokoladeglasuren. Da blir den ikke så klissete. Nydelig kake :-)

Den beste sjokoladekaken jeg har smakt, nydelig !!

Her jeg bor er det umulig og få tak i karamellpuddingpulver. Går det og bruke noe annet, f.eks karamellsaus?

Jeg fikk heller ikke tak i karamellpuddingpulver på de butikkene jeg var i, men gjorde et eksperiment, kjøpte en ferdig karamellpudding, la den i plastbolle, smeltet den i mikroen, og rørte rundt innimellom, tømte den over kakebunnen, og den stivna helt fint.......ble jo bare pudding, og ikke fromasj da, men fungerte no, ble kjempegod kake likevel :-)

Er det bare jeg som ikke har sjangs til å få glasuren til å stivne?? Nå har den stått i kjøleskapet i 5 timer. :(

Fantastisk nydelig kake!!

Kaken min blir ikke stekt. Den er helt mousse aktiv i midten og stekt rundt kanten. Den har stått en time i kjøleskapet også, men stivner ikke... Hva i all verden har jeg gjort galt??? Har lagd den en gang tidligere, da blei den helt perfekt!

Å himmel, for en nydelig kake!! Noe av det beste jeg har spist! Fikk den servert på klubb og drømte om den siden. Laget den til bursdagen min. Alle bare elsket den! Skal lage en ny til jenteparty på onsdag! Du har sååå mye deilig i bloggen din og det er så fint med deltajert fremgangsmåte og tips :) Tusen takk for en fantastisk blogg. Har laget så mange av dine oppskrifter :) <3

Hei.
Jeg har et spørsmål. Har laget denne kaken ett par ganger nå, og føler at det varierer så veldig fra hvordan den ender opp med å bli! Lurer på om det er noe jeg gjør feil? Forrige gang jeg lagde, ble den kjempebra - karamellfromasjen forholdt seg stiv, og det var ikke umulig å skjære seg stykker uten at hele kaken fløt ut. Men så lagde jeg den igår igjen, på akkurat samme måte - og da endte den opp som en smørje igjen. Lurer på om det er noe spesielt man skal gjøre når man lager den fromasjen? Bør ingrediensene være helt kjøleskapskalde, eller kan de ha stått litt ute? Trenger så gjerne hjelp, da jeg ikke forstår helt hva jeg gjør feil! :)

Håper på svar!

hei
Denne kake er super god! Takk for oppskriften.

kan man fryse denne kaken? hvor lenge er holdbarheten?nydelig kake.jeg bruker faktisk 2 store plater i glasueren :) får den til hver gang

Jeg også lurte på om denne kan fryses?

Dette er en av de beste kakene jeg vet om! Laget den i 40årsdagen til min kjære, og den forsvant
Fort som bare det. Lager den igjen nå, og den kan ikke bli ferdig fort nok!! Anbefales absolutt

Veldig god! Synes det er helt nødvendig med bær i for syre. Brukte bringebær. Kan godt være en god del bær i fromasjen og som pynt på toppen.

Kjempegod kake , som vi har døpt om til Okkupantkake. Det er en kake til feiring av Israels forståelse og praktisering av ordet "distriktsutvikling" .
Det er grunn til å feire snart 100 års okkupering av andre lands landområder, og at de har kommet unna med det i resten av verden. Hipp, hipp .

Hei! Kan jeg bruke laktosefri fløte i kaken? Håper på raskt svar siden jeg vil prøve å lage kaken i helgen :)

Såg kjempegod ut, som jeg vil prøve å lage. Israelkake; helt utrolig at folk får legge inn sånne usmakelige kommentarer pga navnet på en kake. Kaken er sikkert som landet, fantastisk.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet