Jordbær dyppet i sjokolade

Food for lovers Wink 

 Heart 

Jordbær dyppet i sjokolade
Ingredienser

500 g friske jordbær
- -
150 g hvit sjokolade
150 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Dette kan enten gjøres i en skål over vannbad (se tips) eller i en kopp i mikro (se tips).

Dypp jordbærene i smeltet sjokolade og legg dem på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Jordbærene oppbevares kjølig frem til servering.

Anbefalt tilbehør: Søt musserende vin, for eksempel en Moscato d’Asti.

Tips

Å smelte sjokolade over vannbad betyr at du tar en bolle (helst en metallbolle, men tykt glass går også) og setter over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den dekker kjelen helt. Det trengs ikke så mye vann i kjelen. Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen. Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt.

Å smelte sjokolade i mikro er veldig enkelt, men krever kanskje likevel litt mer erfaring. Brekk opp sjokoladen og ha i en kopp. Sett koppen i mikro på full styrke i 1 min. Ta ut koppen og vend litt på sjokoladen med en teskje. Sett koppen tilbake i mikroen og gjenta et par ganger, til sjokoladen er smeltet. (NB! Sjokoladen blir kornete om den varmes opp for lenge.)

Hvis sjokoladen blir kornete (skjer hvis den varmes opp for lenge eller blir våt av dampen), er det lite å gjøre annet enn å begynne på nytt. Kjøp derfor inn noen plater ekstra sjokolade i tilfelle.

- -

RENDER ME HELPLESS

"Turn me over,

Let me swoon,

lift me higher

than this full moon.

Touch me gently,

kiss me wildly

press me slowly

give me passion

till I cry for mercy.

Tell me you love me,

promise me nothing,

fill me with your essence

till I lose my mind.

Talk to me boldly

promise me everything

turn me loose

and watch me scream.

Need me always,

capture me quickly

take me completely

till I beg for more.

Tantalize my senses,

tickle my fancy,

rock my world

and render me helpless!"

(Amber V Moonstone)

1 kommentar

Hei! Jeg skal lage kake med sjokolade dyppede jordbær som pynt. Har du noen tips til hvordan oppbevare og frakte dem, uten at det blir kondens? Synes ofte de blir våte når de ligger i kjøleskapet..:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift