Kardemommekake

Kardemommekake
Ingredienser

75 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
4 dl hvetemel
2 dl surmelk

Pynt:
perlesukker
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel, bakepulver og kardemomme. Bland i vekselsvis med surmelk. (Deigen blir tykk i konsistensen.)

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over perlesukker og mandelflarn.

Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min.

Tips

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift