Kneppkaker

Kneppkaker

10.01.2005
Kneppkaker

Ingredienser

4 egg
200 g sukker
3/4 dl lys sirup
0,5 dl melk
1,5 ts natron
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk inn sirup i en tynn stråle. Rør ut natron i melken og tilsett. Sikt i hvetemel til slutt og bland deigen forsiktig sammen til den er jevn.

Sett topper med to dessertskjeer på bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand fordi kakene flyter ut under stekingen (ikke flere enn 9 kaker pr stekeplate). Stek kakene gyldne midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min. Avkjøl på rist.

Tips

Merk at kakene har svært lett for å klebre seg sammen. Oppbevar dem i en tettsluttet kakeboks med bakepapir mellom lagene.

10.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Min oppskrift er med kardemomme, ingefær og pepper. Oppskriften er mormors og fra ca 1920. Steker kakene litt mørkere på 220*c. Kjempegode :)

Å, vil gjerne se oppskriften din, Anne Cathrine:-) Kan du poste den her i kommentarfeltet for eksempel? Artig med slike gammeldagse oppskrifter!

Mormor Annas kneppkaker

3 egg, 1 kopp sukker vispes til eggedosis.
375 gr sirup og 60 gr meierismør røres inn
2 ts natron løses i 3/4 kopp helmelk -
2 ts kanel - 3/4 ts pepper og 1ts ingefær
500gr hvetemel og 1 ts bakepulver
Settes med skje på brett i små topper maks 5 kroning stor. Renner utover og hever seg
220*gr i 5-8 minutter. Lykke til!

Supert! Veldig snilt av deg å poste oppskriften her:) Skal absolutt testes ut en gang.

Har også en kjempefin oppskrift på kneppkaker, med mandel på toppen og smak av pepper. Mormor og mor ville blitt glad om jeg delte denne her!

Hei!
Hvordan blir målene og oppskriften hvis man skal ta utgangspunkt i at man bare har 3 egg?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter