Kokoskaker med vaniljekrem

Kokoskaker med vaniljekrem

30.09.2004


Dette er en veldig enkel, men spesiell oppskrift på kokoskaker. Vaniljekremen i deigen gjør kakene utrolig myke og saftige.

Oppskriften gir 20 stk.

Kokoskaker med vaniljekrem

Ingredienser

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøles helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker.

30.09.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

12 kommentarer

Nammmm!! :-D Disse var fantastisk gode! Blir en av favorittene her i huset :-D Herlig side du har! Har prøvd en god del av småkakeoppskriftene dine, og alle sammen er utrolig gode! :-D Masse lykke til videre!

Å, det ble jeg glad for å høre! Jeg ELSKER denne oppskriften, og har lagd kakene hver eneste jul så lenge jeg kan huske:) Tusen takk for koselig hilsen!

Jeg bakte dobbel porsjon, men er ganske sikker på at jeg må bake en dobbel omgang til før jul!! :-D Takk igjen for fantastisk oppskrift! :-D

Hehe, ja sånn kan det gå ;-) Glad du likte oppskriften!

Heisann !
hvordan oppbevarer du disse kjeksene?
I og med at de inneholder vaniljekrem må de vel holdes kjølig, i enten kjøleskap eller frys? :)

Jeg oppbevarer de i en boks i kjøleskapet. Bra spørsmål, jeg skal skrive det inn i oppskriften.

Jeg sitter og kikker gjennom småkakeoppskrifter og tror jeg vil prøve denne i år. Jeg ahr ikke pleid å lage så mye kokoskaker, da jeg ikke liker å sitte igjen med en haug med kokoskorn i munnen etter at resten av kaken er svelget ned, men denne med vaniljekrem virker spennende!!

Har du, eller noen andre, prøve å fryse disse ned?

Det Søte Liv er fortsatt den eneste bakesiden/boken jeg bruker!! Siden dekker virkelig alle mine oppskirftsbehov!

Kakene er fine å fryse :-)

Disse var like enkle og lage som de var nydelige!!
Så inspirerende side!

Så hyggelig å høre :-)

Så utrolig gode! Veldig enkel og lage, og for et deilig resultat :D Ny favoritt hos meg og kollektivet.

En ny favoritt som vi laget for 2. året på rad nå. Mye bedre enn vanlige kokosmakroner siden de er så saftige. Takk for oppskrift.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter