Kokoskaker med vaniljekrem

Kokoskaker med vaniljekrem

30.09.2004


Dette er en veldig enkel, men spesiell oppskrift på kokoskaker. Vaniljekremen i deigen gjør kakene utrolig myke og saftige.

Oppskriften gir 20 stk.

Kokoskaker med vaniljekrem

Ingredienser

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøles helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker.

30.09.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

Nammmm!! :-D Disse var fantastisk gode! Blir en av favorittene her i huset :-D Herlig side du har! Har prøvd en god del av småkakeoppskriftene dine, og alle sammen er utrolig gode! :-D Masse lykke til videre!

Å, det ble jeg glad for å høre! Jeg ELSKER denne oppskriften, og har lagd kakene hver eneste jul så lenge jeg kan huske:) Tusen takk for koselig hilsen!

Jeg bakte dobbel porsjon, men er ganske sikker på at jeg må bake en dobbel omgang til før jul!! :-D Takk igjen for fantastisk oppskrift! :-D

Hehe, ja sånn kan det gå ;-) Glad du likte oppskriften!

Heisann !
hvordan oppbevarer du disse kjeksene?
I og med at de inneholder vaniljekrem må de vel holdes kjølig, i enten kjøleskap eller frys? :)

Jeg oppbevarer de i en boks i kjøleskapet. Bra spørsmål, jeg skal skrive det inn i oppskriften.

Jeg sitter og kikker gjennom småkakeoppskrifter og tror jeg vil prøve denne i år. Jeg ahr ikke pleid å lage så mye kokoskaker, da jeg ikke liker å sitte igjen med en haug med kokoskorn i munnen etter at resten av kaken er svelget ned, men denne med vaniljekrem virker spennende!!

Har du, eller noen andre, prøve å fryse disse ned?

Det Søte Liv er fortsatt den eneste bakesiden/boken jeg bruker!! Siden dekker virkelig alle mine oppskirftsbehov!

Kakene er fine å fryse :-)

Disse var like enkle og lage som de var nydelige!!
Så inspirerende side!

Så hyggelig å høre :-)

Så utrolig gode! Veldig enkel og lage, og for et deilig resultat :D Ny favoritt hos meg og kollektivet.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter