Kokoskaker med vaniljekrem og sjokolade

28.02.2016

 

Å, nam! Dette er knallgode kaker!

Jeg har lenge hatt Kokoskaker med vaniljekrem blant mine favorittsmåkaker. Det er vaniljekremen i deigen som gjør at de blir spesielt myke og gode.

 


Kakene er helt uten hvetemel og er superlettvinte å lage.

Denne gangen pyntet jeg disse kokoskakene med smeltet sjokolade, og det ble skikkelig DIGG!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos

Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.

Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.

Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.

Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner. 

 

 

Tips:

♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

♥ Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.

♥ Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.

 

 

Disse kokoskakene blir skikkelig myke og gode!

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Kokoskaker med vaniljekrem og sjokolade

Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos

Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.

Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.

Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.

Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner. 

Tips

♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

♥ Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.

♥ Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.

28.02.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Ser ljuvliga ut

Ser deilige ut :) Kan de fryses?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet