Rømmemuffins med sitron

Rømmemuffins med sitron

27.02.2016


Dette er nydelige, myke sitronmuffins som er kjempelette å lage!

Deigen skal bare røres raskt sammen, og det er rømmen i deigen som gjør at muffinsene blir så myke.

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ingredienser:

♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen og revet sitronskall. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.

Pynt muffinsene med melisglasur laget av melis og sitronsaft når de er helt kalde.

Dryss gjerne på litt kakestrøssel til slutt.

 

 

Tips:

♥ Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 20 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.

♥ Muffinsene holder seg myke hvis de oppbevares innpakket i plast. De kan også fryses.

♥ Som pynt har jeg her brukt jordbærstrøssel i tillegg til sitronglasuren, men du kan bruke det du måtte ha for hånden. Muffinsene er også veldig gode uten pynt.

 

Nydelige, enkle muffins!  Heart

 

 

 Heart  Heart  Heart  Heart

 

Rømmemuffins med sitron

Ingredienser

♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron

Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss sitronsaft

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen og revet sitronskall. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.

Pynt muffinsene med melisglasur laget av melis og sitronsaft når de er helt kalde.

Dryss gjerne på litt kakestrøssel til slutt.

Tips

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 20 stk. Ikke fyll formene altfor fulle, for deigen vil heve seg nokså mye under stekingen.

Muffinsene holder seg myke hvis de oppbevares innpakket i plast. De kan også fryses.

Som pynt har jeg her brukt jordbærstrøssel i tillegg til sitronglasuren, men du kan bruke det du måtte ha for hånden. Muffinsene er også veldig gode uten pynt.

27.02.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

Bruker du store eller små muffinsformer?

Så deilig!!!

Disse ble perfekte på første forsøk. Alle som smakte elsket dem!

Så bra å høre :-)

Jeg brukte små muffinsformer og fikk ca 40 stk

Hei! Hvor lenge kan disse oppbevares før de spises?

Tror disse har fått feil "tag" på seg. Står at de er uten melk, men anbefaler ikke melkeallergikere å spise rømmemuffins :)

Takk for at du gir beskjed. Det var meningen å hake av for uten nøtter :-) Feilen er korrigert nå.

Laget disse for første gang igår,men hadde ikke sitronskall å melis,tok noen dråper sitronsaft i røra istedet.Det ble veldig gode muffinser,må lage mer av disse snart,men da skal jeg handle inn så jeg har alle indigrensene,men de var kjempegode uten skall å glasur også!

Er disse helt ute smør,wow det er jo kjempebra. Holder på å lage de nå,og vil teste ut å la litt frosne blåbær men er redd de blir ødelagt-hva tenker du?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter