Kransekakeringer

Kransekakeringer

20.01.2005
Kransekakeringer

Ingredienser

500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (ca 1,5 cm i diameter). Del pølsene opp i 23 cm lender og form til ringer (se tips).

Sett ringene på bakepapirkledd stekeplate. Du får plass til 9 stk på en plate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10-12 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

Hvis du har kransekakeformer, kan du bruke en størrelse som passer - da er det veldig lett å få helt jevne ringer. Klem skjøten godt sammen. Løft ringene deretter forsiktig over på stekeplaten.

Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde!

Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

20.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter