Krustader med sitronkrem og marengs

Dette må være den enkleste måten å lage små sitronterter på! 😃

Krustader med sitronkrem og marengs (Lemon Pie Croustades) lager du raskt ved å fylle ferdigkjøpte krustader med hjemmelaget sitronkrem (Lemon curd) og deretter toppe med tykk marengskrem. Krustadene skal ikke stekes, men bare grilles raskt med en gassbrenner. 

 

 

Nydelige små munnfuller, som gjerne kan serveres til et glass søt, musserende vin. 

 

 

 

Oppskriften gir 24 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 24 krustader 

Lemon curd:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 50 g smør

Marengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker

 

Fremgangsmåte: 

Lemon curd: 

Start med å lage sitronkremen, helst dagen før servering, så den kan stå kjølig og tykne. 

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir skikkelig tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

 



Marengs: 

Marengsen lages når du er klar for å fylle krustadene.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk marengs. 


Fylle krustadene: 

Sett krustadene på et fat. 

 

 

Fyll sitronkremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp.

 

 

Fyll krustaden 2/3 fulle med sitronkrem. 

 

 

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp. 

 

 

 

Sprøyt marengstopper på hver av krustadene. 

 

 

Bruk en gassbrenner til å raskt grille marengsen. 

 

 

Serveres straks.

 

 

Mmm... søte mini-terter, som gir en deilig smak i munnen uten å være noe mektige. 

 

 

Tips: 

♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.

 

 

♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.

♥ Oppskriften på Lemon curd ovenfor er halv porsjon av det jeg vanligvis lager, se oppskriften HER. Jeg pleier å lage full porsjon og heller bruke restene av sitronkremen som kakefyll eller noe annet. 

♥ I stedet for sitronkrem, kan du fylle krustadene med andre varianter av curd, se f eks Pasjonsfruktcurd, Appelsincurd, Jordbærcurd og Sitron- og pasjonsfruktcurd.  

 

 

♥ Gassbrenner kjøpes hos Clas Ohlson, Jernia og andre kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass til brenneren. 😊 

♥ Krustadene bør fylles så tett opp til servering som mulig slik at de er mest mulig sprø. Etter at de har stått en stund, vil de mykne litt av fyllet. 

 

 

Lekre små munnfuller med nydelig smak! 

 

 

Enjoy!  😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krustader med sitronkrem og marengs
Ingredienser

♥ 24 krustader 

Lemon curd:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 50 g smør

Marengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Lemon curd: 

Start med å lage sitronkremen, helst dagen før servering, så den kan stå kjølig og tykne. 

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir skikkelig tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.


Marengs: 

Marengsen lages når du er klar for å fylle krustadene.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk marengs. 


Fylle krustadene: 

Sett krustadene på et fat. 

Fyll sitronkremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp. Fyll krustaden 2/3 fulle med sitronkrem. 

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp. 

Sprøyt marengstopper på hver av krustadene. 

Bruk en gassbrenner til å raskt grille marengsen. 

Serveres straks.

Tips

♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.

♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.

♥ Oppskriften på Lemon curd ovenfor er halv porsjon av det jeg vanligvis lager, se oppskriften HER. Jeg pleier å lage full porsjon og heller bruke restene av sitronkremen som kakefyll eller noe annet. 

♥ I stedet for sitronkrem, kan du fylle krustadene med andre varianter av curd, se f eks Pasjonsfruktcurd, Appelsincurd, Jordbærcurd og Sitron- og pasjonsfruktcurd.  

♥ Gassbrenner kjøpes hos Clas Ohlson, Jernia og andre kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass til brenneren. 😊 

♥ Krustadene bør fylles så tett opp til servering som mulig slik at de er mest mulig sprø. Etter at de har stått en stund, vil de mykne litt av fyllet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift