Krydderkake i langpanne

Krydderkake i langpanne

01.03.2005

"Krydderkake i langpanne" er en enkel, holdbar og veldig god langpannekake! Kaken inneholder ikke egg, og deigen er rask å røre sammen.

Oppskriften er til stor langpanne.

Krydderkake i langpanne

Ingredienser

150 g smør
8 dl kefir
4 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ss natron
10 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Tilsett hvetemel og det avkjølte smøret vekselsvis, og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter eller snipper. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Krydderkaken er holdbar innpakket i plast, og den er også fin å fryse. Sikt gjerne over litt ekstra melis rett før servering - da blir kakestykkene ekstra delikate!

01.03.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Hei! Går det an å erstatte kefiren med hel melk? :)

Tilsett 1 ts eddik i melken og la det stå i 10 min før bruk.

kan man bruke no annet enn natron?

Nydelig kake :) så enkel å lage :)

Blir denne luftig og lett? tenker å lage den i to etasjer, men den må ikke være for tung.

Bakte denne idag, så luftig og saftig! Helt nydelig og så enkel å lage!!

Bakt denne 3 ganger nå. Den er helt nydelig. Når jeg lager kaker så lager jeg kun fra det søte liv.

Er dette en saftig krydderkake? Vurderer å dekke den med fondantlokk til en navnefest og derfor fint om den er noe saftig :) Tenker å legge et lag med aprikossyltetøy over kaken (som lim til fondanten).

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter