Krydderkake med rips

Krydderkake med rips

03.12.2004
Krydderkake med rips

Ingredienser

2 egg
3 dl sukker
1 dl rips (friske eller frosne)
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kanel
75 g smør
1,5 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av eggene og 2 dl sukker. Rør friske eller halvtinte rips med resten av sukkeret (rør godt, men bærene skal ikke bli fullstendig most). Bland ripsene i eggedosisen. Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og bland inn i deigen. Rør i smeltet, avkjølt smør. Tilsett til slutt yoghurt.

Ha deigen i en smurt avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 45 min. Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.

Tips

Krydderkaken er holdbar innpakket i plast og er også veldig fin å fryse.

03.12.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei skal det være 2 eller 3 dl sukker?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter