Kulturkake med epler


Her har du en superlettlaget og supernydelig eplekake i langpanne (uten egg)!

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 7,5 dl kulturmelk
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel

Pynt:
♥ 8 epler
♥ sukker
♥ kanel
 

Fremgangsmåte:

Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

 

 

 

Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.

 

Nystekt eplekake smaker nydelig med varm, nytrukket te.

 

Tips:

♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk.  Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.

♥ Se også Eplekake med kefir som stekes i rund form.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.

 

Kjekt å ha eplekake i fryseren skal jeg si deg...  Wink 

Da har du alltid noe godt for hånden!

 

 

Kakestykkene tiner raskt og det går også an å sette frosne kakestykker i mikroen og tine dem på et par sekunder.

 


Kjempegod oppskrift som alle får til å lage! Også barn synes det er kjempegøy å få være med å lage denne kaken.  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥

Kulturkake med epler
Ingredienser

7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
150 g smør
10 dl hvetemel

Pynt:
8 epler (se tips)
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.

Tips

♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk.  Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Jeg har følget oppskriften veldig nøyaktig....men,Kaken er bakt ca.11/2 time men likevel den er veldig seig, Det er ikke spiselig nok

Denne kaken var den beste av eplekaker i form! Veldig stor og mektig, jeg hadde tett i tett med eplebåter. Holdt seg fint i kjøleskapet et par dager uten å bli tørr. Fikk mye skryt av denne og nå er det en "hit" å ha med seg til fellesskapet :)

Kjempe god Eplekake, tåler ikke egg og da ble denne fort en favorit. Steke tiden drøyde jeg til 40-45min og klemte til med 200gr. Smør:-) Kjempe saftig og med god smak.

Nydelig kake, bakt den flere ganger, MEN jeg må steke den i 40 minutter, ikke 30 som oppgitt.
Mulig det hadde holdt med 30 om jeg hadde brukt varmluft.

Anbefales ikke. En kake må smake godt, dette ligner mere en dårlig kladdekake. Og ikke minst brukes gode ingredienser til en tullekake.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift