Marie Rose-dressing (Britisk cocktaildressing)

Marie Rose sauce er en britisk dressing, som ble gjort kjent av den britiske TV-kokken Fanny Cradock på 1960-tallet i forbindelse med at hun serverte den sammen med Rekecocktail. Jeg har ikke klart å finne ut hvor navnet kommer fra, så det er bare å slå seg til ro med det. 😊

Marie Rose-dressing består av majones, rømme, ketchup, Workshestershiresaus, litt sitronsaft og gjerne en skvett konjakk. Dressingen ligner veldig på amerikansk Thousand Island-dressing, men lages uten finhakket sylteagurk. 

 

 

Marie Rose-dressing er ikke bare egnet til Rekecocktail, men er også god å servere til krabbekjøtt og annen sjømat, som for eksempel laks. Dressingen gjør seg også bra i en burger eller som dipp til fries. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 dl majones
♥ 1 dl rømme
♥ 2 ss ketchup
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ts Worcestershiresaus
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen ingrediensene. 

Smak til om dressingen trenger for eksempel litt mer sitronsaft, salt og pepper. 

 

 

Tips: 

♥ Du kan så klart sløyfe konjakken i dressingen, men i en klassisk Marie Rose-dressing hører dette med!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Marie Rose-dressing (Britisk cocktaildressing)
Ingredienser

♥ 1 dl majones
♥ 1 dl rømme
♥ 2 ss ketchup
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ts Worcestershiresaus
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene. 

Smak til om dressingen trenger for eksempel litt mer sitronsaft, salt og pepper. 

Tips

♥ Du kan så klart sløyfe konjakken i dressingen, men i en klassisk Marie Rose-dressing hører dette med! 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift