Rekecocktail

Rekecocktail er en populær retrorett, som hadde sin storhetstid i Norge på 1980-tallet. Rekecocktail ble typisk servert som forrett i konfirmasjoner, bryllup og andre store anledninger, og de fleste fine hotellrestaurantene hadde Rekecocktail på menyen. 

Det sies at Rekecocktail ble oppfunnet av en fransk kokk allerede på 1800-tallet, men retten ble for alvor gjort kjent av den britiske TV-kokken Fanny Cradock på 1960-tallet. Hun serverte Rekecocktail med en dressing som hun kalte Marie Rose-dressing, som består av majones, rømme, ketchup, Workshestershiresaus, litt sitronsaft og gjerne en skvett konjakk. Dressingen ligner veldig på amerikansk Thousand Island-dressing, men lages uten finhakket sylteagurk. 

 

 

Med ferske reker, freshe salat-ingredienser og hjemmelaget dressing, er Rekecocktail en skikkelig god forrett som fortsatt slår an! 

Rekecocktail kan gjerne serveres i staselige stettglass! 😃

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 0,5 isbergsalat
♥ 1 agurk
♥ 2 avokado
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g rensede reker (ferske)
♥ 100 g lakse- eller ørretrogn
♥ 0,5 vårløk
♥ 1 sitron
♥ frisk dill

Marie Rose-dressing:
♥ 1 dl majones
♥ 1 dl rømme
♥ 2 ss ketchup
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ts Worcestershiresaus
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Start gjerne med å røre sammen ingrediensene til dressingen (smak til). 

 

 

Finn frem de øvrige ingrediensene. 

 

 

Kutt opp isbergsalat og legg i bunnen på glassene. Skjær agurk og avokado i terninger og fordel over salaten. Legg på finsnittet rødløk.

 

 

Ha så på en rikelig mengde rensede reker! 

Topp med dressingen. 

 

 

Pynt med lakserogn, litt finsnittet vårløk, frisk dill og sitronbåter. Kvern over litt salt og pepper. 

 

 

Rekecocktail er stas å servere, og er veldig godt! 

 

 

Tips: 

♥ Når du lager Rekecocktail, er det viktig at du bruker store, fine reker som du renser selv. 

♥ Du kan så klart sløyfe konjakken i dressingen, men i en klassisk Rekecocktail hører dette med! 😉

♥ Rekecocktail bør serveres nylaget. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rekecocktail
Ingredienser

♥ 0,5 isbergsalat
♥ 1 agurk
♥ 2 avokado
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g rensede reker (ferske)
♥ 100 g lakse- eller ørretrogn
♥ 0,5 vårløk
♥ 1 sitron
♥ frisk dill

Marie Rose-dressing:
♥ 1 dl majones
♥ 1 dl rømme
♥ 2 ss ketchup
♥ 1 ss konjakk
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ts Worcestershiresaus
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Start gjerne med å røre sammen ingrediensene til dressingen (smak til). 

Finn frem de øvrige ingrediensene. 

Kutt opp isbergsalat og legg i bunnen på glassene. Skjær agurk og avokado i terninger og fordel over salaten. Legg på finsnittet rødløk.

Ha så på en rikelig mengde rensede reker! 

Topp med dressingen. 

Pynt med lakserogn, litt finsnittet vårløk, frisk dill og sitronbåter. Kvern over litt salt og pepper. 

Tips

♥ Når du lager Rekecocktail, er det viktig at du bruker store, fine reker som du renser selv. 

♥ Du kan så klart sløyfe konjakken i dressingen, men i en klassisk Rekecocktail hører dette med! 😉

♥ Rekecocktail bør serveres nylaget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift