Marmorkake

Marmorkake

13.11.2004
Marmorkake

Ingredienser

200 g smør
250 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl matfløte

Lys deig:
2 ts vaniljesukker

Mørk deig:
2 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen (pisk ca 1 min mellom hvert egg). Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland det tørre i deigen vekselsvis med fløten.

Ha ca 1/3 av deigen i en egen bolle og rør inn kakao. Bland vaniljesukker i resterende 2/3 av deigen.

Smør en avlang brødform (1 liter) med mykt smør og ha bakepapir i bunnen. Fordel halvparten av lys deig i bunnen på formen. Ha over den mørke deigen. Dekk til slutt til med resten av den lyse deigen. Bruk en gaffel eller kniv og dra 2-3 ganger igjennom kaken for å få en marmoreffekt.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 1 time og 15 min. Avkjøl kaken noe i formen før du hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.

Tips

Du kan også steke kaken i en litt større brødform som rommer 1,5 liter. Da blir steketiden ca 1 time.

Marmorkaken kan fryses!

13.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

En nydelig god kake rett og slett. Oppskriften er lagret :-)

Hyggelig å høre :-) Takk for tilbakemeldingen!

Hei, jeg lurer på om det er mulig å bytte ut matfløten med kremfløte i denne oppskriften?

Jeg tok ut kaka fra ovnen 20 min før det som står i oppskriften, men kaka ble fortsatt for mye stekt.

Jeg måtte også ta den ut 20 min før tiden. Har ikke smakt ennå, så er usikker på om den er tørr.

Denne så fryktelig tørr ut. Er det virkelig så lang steketid? Noen med erfaring?

Jeg steker den i 1 time på 150 grader. Blir saftig og god

Jeg stekte kaka i 50 min.
30 min på 175 grader
20 min på 150 grader.
Da fikk kaka en god og sprø skorpe, men fortsatt ekstremt saftig inni.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter