Marvposteier

Marvposteier

04.02.2007
Marvposteier

Ingredienser

150 g hvetemel
150 g smør
25 g sukker
1 eggeplomme

Fyll:
150 g mandler
125 g melis
3 eggehviter

Fremgangsmåte

Smuldre smør i melet. Tilsett sukker og eggeplommen og kna deigen sammen. (Har du food processor, kan du ha i alle ingrediensene på en gang og kjøre på full hastighet til deigen samler seg). La deigen ligge i kjøleskapet en stund.

Til fyllet males mandlene i mandelkvern. Bland mandlene med melis. Stivpisk eggehvitene. Vend mandelblandingen inn i eggehvitene til du får en jevn mandelmasse.

Spray sandkakeformer med formfett og kle dem deretter med deig (hold av deig til å lage kryss oppå kakene). Fyll formene 3/4 fulle med mandelfyll. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut tynne remser med bakstespore som legges i kryss over fyllet.

Stek kakene ved 200°C på nederste rille i ovnen i ca 20 min. Avkjøl kakene litt i sandkakeformene før de forsiktig hvelves ut. Avkjøles på rist til de er helt kalde.

Tips

"Marvposteier" bør stå og tørke et par timer på kjøkkenbenken før de has i en tettsluttet kakeboks, gjerne med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på "Helenakaker", som ligner i både smak og utseende.

04.02.2007
Kakekategori: 
Sesong: 

2 kommentarer

Hei
Jeg har lært at marvposteier skal lages med butterdeig, men her ser jeg du bare bruker vanlig mørdeig. Tidsbesparende, men juks om man skal lage ekte marvposteier..

Hei. Hvor mange kaker blir det av denne porsjonen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter