Mazarinkake med nektariner

Mazarinkake med nektariner

01.11.2009


Her har du en super "Mazarinkake med nektariner" som får utrolig god mandelsmak av både revet kransekakemasse, hakkede mandler og mandellikør. Kaken blir søt, seig og deilig! Nektarinene på toppen gir en original, frisk og kjempegod smakskombinasjon! Serveres med pisket krem.

Mazarinkake med nektariner

Ingredienser

200 g kransekakemasse (se tips)
200 g sukker
200 g smør
3 store egg
50 g hvetemel
40 g mandler
2 ss Amaretto mandellikør
- -
3 nektariner
1,5 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha revet eller fint oppdelt kransekakemasse, sukker mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet, hakkede mandler og mandellikør.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skjær nektariner i tynne båter og stikk ned i deigen. Dryss til slutt over sukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 35 time (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Tips

Kaken får ekstra god smak om du bruker kransekakemasse i deigen (grønn rull fra Odense). Det går også fint å bruke råmarsipan (lilla rull fra Odense) eller eventuelt svensk mandelmasse hvis du får tak i dette (blå rull fra Odense).

"Marzarinkake med nektariner" er fin å fryse.

Se også "Marsipanmazarinkake", "Mazarinkake med sjokoladeglasur", "Mazarinbiter" og "Mjuk mazarintårta".

01.11.2009
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter