Oreo-ostekake (stekt i airfryer)

ANNONSE: Cosori.no

Åh – i dag skal dere få noe fantastisk nydelig her på Det søte liv!

Dette er en super-kremete og herlig vanilje-ostekake, som har Oreokjeks både i bunnen, i ostefyllet og på toppen.

Stekt ostekake krever vanligvis mange timer i stekeovnen før den må stå kjølig over natten, men i en airfryer kan stekingen gjøres unna på en liten halvtime. Kaken settes deretter i kjøleskapet over natten, og dagen etter kan du servere en helt A.M.A.Z.I.N.G god Oreo-ostekake!  😍  

 

 

Server kaken gjerne sammen med friske jordbær og en klatt pisket krem eller vaniljeis.

 


 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:

♥ 250 g Oreokjeks (se tips)
♥ 80 g smør

Ostekakefyll:
♥ 750 g kremost
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 100 g Oreokjeks (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunnen:

Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) til smuler i en food processor.

 

 

Sett til side 2-3 ss av smulene (disse skal brukes oppå kaken).

Bland resten av smulene med smeltet smør.

 

 

Spray bunn og kanter på en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med formfett, og kle bunnen av formen med bakepapir.

Ha kjeksblandingen i formen.

 

 

Bruk baksiden av en spiseskje til å presse kjeksblandingen jevnt utover bunnen og helt ut i kantene på formen (se tips).

 

 

Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.


Ostekakefyllet:

Pisk kremosten glatt. Tilsett søt, kondensert melk, eggene og vanilje.

 

 

Pisk blandingen sammen til den er klumpfri.

 

 

Hent kakeformen fra kjøleskapet. Hell ostefyllet i formen.

 

 

Del Oreokjeksene på midten og fordel dem jevnt i ostefyllet.

 

 

 

Dryss til slutt over smulene som du har satt til side.

 

 

Steking i airfryer: 

Forvarm airfryeren på 205°C i 5 minutter.

 

 

Sett kakeformen forsiktig ned i skuffen på airfryeren.

 

 

En rund kakeform på 20 cm i diameter passer helt perfekt i Cosorien! 😊 

Stek kaken i airfryeren ved 150°C i 30 minutter.

Åpne opp airfryeren og la kaken hvile i skuffen i 5-10 minutter, slik at formen blir avkjølt.

 

 

Løft den så ut av skuffen og sett kaken i kjøleskapet.

La kaken stå i kjøleskapet over natten (gjerne minst 10 timer, se tips).

 

Servering:

Dagen etter løsnes kaken fra formen med en kniv. Flytt kaken forsiktig over på et kakefat og dra bakepapiret av fra undersiden.

Sikt over melis før servering.

 

 

 

Kjempelekker, stekt ostekake, som er veldig lettvint å lage i en airfryer!

 

 

 

Ostefyllet blir så kremete og fyldig... 😋

 

 

En drøm av en ostekake! 

 

 

 

Tips:

♥ Merk at Oreokjeksene skal brukes med det hvite fyllet inni. Jeg brukte 2,5 pakker Oreokjeks (à 154 gram) til denne kaken, men du klarer deg med 2 pakker hvis du reduserer litt på mengden kjeks i bunnen og fyllet.

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke usøtet. Begge selges på hermetikkboks, men den søtede varianten er mye tykkere i konsistensen og lysegul i fargen. (Med usøtet kondensert melk kommer ikke ostefyllet til å stivne.) 1 boks søt, kondensert melk tilsvarer ca. 400 gram. 

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak på ostekaken. Kjøpes i velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i vaniljepasta, kan du bruke frø fra 1 vaniljestand eller 1 ts vaniljeekstrakt i stedet.

♥ Vær nøye med å presse kjeksblandingen til bunnen helt ut i kanten av formen. Dette for å unngå sprekker i kanten av formen som ostefyllet kan renne igjennom.

♥ Den stekte ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, slik at ostefyllet får tid til å stivne.

 

Prøv å lage stekt ostekake i airfryer, du også! Du vil ikke angre...  😊

 

 


 

Cosori Airfryer har fått flere best i test-utmerkelser og finnes i flere modeller og farger, se utvalget på Cosori.no.

Jeg har en hvit Cosori Premium Airfryer, som jeg er superfornøyd med! Å bake i airfryeren går som regel en god del raskere enn i ovn og frityrbakst kan lages helt uten fett.

Se oppskrifter på for eksempel Churros, Donuts, Berlinerboller, Pavlova, Verdens beste boller, Frokostrundstykker og kokte egg – alt sammen tilberedt i airfryer!  😃

 

RABATTKODE:

Det er for tiden kr. 1000 rabatt på nesten alle modellene airfryer på Cosori.no!

Du får dessuten ytterligere 10% rabatt på hele handlekurven samt fri frakt ved bruk av rabattkoden Detsoteliv10.

Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!

 

 

Bli med og nyt denne fantastisk deilige Oreo-ostekaken stekt i airfryer!  😊

♥ 

 

 

 

God fornøyelse!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Oreo-ostekake (stekt i airfryer)
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g Oreokjeks (se tips)
♥ 80 g smør

Ostekakefyll:
♥ 750 g kremost
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 100 g Oreokjeks (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kjeksbunnen:
Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) til smuler i en food processor. Sett til side 2-3 ss av smulene (disse skal brukes oppå kaken). Bland resten av smulene med smeltet smør.

Spray bunn og kanter på en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med formfett, og kle bunnen av formen med bakepapir. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse kjeksblandingen jevnt utover bunnen og helt ut i kantene på formen (se tips). Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostekakefyllet:
Pisk kremosten glatt. Tilsett søt, kondensert melk, eggene og vanilje. Pisk blandingen sammen til den er klumpfri.

Hent kakeformen fra kjøleskapet. Hell ostefyllet i formen. Del Oreokjeksene på midten og fordel dem jevnt i ostefyllet. Dryss til slutt over smulene som du har satt til side.

Steking i airfryer: 
Forvarm airfryeren på 205°C i 5 minutter.

Sett kakeformen forsiktig ned i skuffen på airfryeren. Stek kaken i airfryeren ved 150°C i 30 minutter.

Åpne opp airfryeren og la kaken hvile i skuffen i 5-10 minutter, slik at formen blir avkjølt. Løft den så ut av skuffen og sett kaken i kjøleskapet. La kaken stå i kjøleskapet over natten (gjerne minst 10 timer, se tips).

Servering:
Dagen etter løsnes kaken fra formen med en kniv. Flytt kaken forsiktig over på et kakefat og dra bakepapiret av fra undersiden.

Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Merk at Oreokjeksene skal brukes med det hvite fyllet inni. Jeg brukte 2,5 pakker Oreokjeks (à 154 gram) til denne kaken, men du klarer deg med 2 pakker hvis du reduserer litt på mengden kjeks i bunnen og fyllet.

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke usøtet. Begge selges på hermetikkboks, men den søtede varianten er mye tykkere i konsistensen og lysegul i fargen. (Med usøtet kondensert melk kommer ikke ostefyllet til å stivne.) 1 boks søt, kondensert melk tilsvarer ca. 400 gram. 

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak på ostekaken. Kjøpes i velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i vaniljepasta, kan du bruke frø fra 1 vaniljestand eller 1 ts vaniljeekstrakt i stedet.

♥ Vær nøye med å presse kjeksblandingen til bunnen helt ut i kanten av formen. Dette for å unngå sprekker i kanten av formen som ostefyllet kan renne igjennom.

♥ Den stekte ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, slik at ostefyllet får tid til å stivne.

1 kommentar

Hei!
Jeg har så lyst til å lage en Charlotte di pesche - den er så lekker og elegant :-) - men jeg finner ingen god oppskrift på norsk. :-)
Har du en god oppskrift - og fremgangsmåte - på Charlotte di pesche?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift