Ostekake med gelé i flere lag

22.12.2017


Ostekake er blant de aller mest populære kakene på norske kakebord.

Ekstra dekorativ og fin blir ostekaken med flere lag rød gelé.

 

 

Nydelig kake til jul og ellers!

 

 

Vil du variere, kan du bytte ut rød gelé med gelé i andre farger.

 

 

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 300 g søt havrekjeks (se tips)
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 3 dl kokende vann
♥ 200 g kremost
♥ 120 g melis
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 3 dl kremfløte

3 Gelélag:
♥ 3 pk jordbærgelépulver
♥ 7,5 dl kokende vann

Pynt:
♥ røde bær
♥ marengs (se tips)


Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland smulene med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Sett ringen på en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksen utover bunnen og godt ut til kantene på formen slik at det blir tett rundt kantene. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Rydd plass i fryseren til fatet med kakeformen slik at du lett kan ta det inn og ut.

Til ostefyllet løses sitrongelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, melis, crème fraîche og vaniljepasta. Hell den avkjølte geléen i osteblandingen og pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremfløten inn i ostefyllet og rør godt slik at alle kremklumper fjernes. Del ostefyllet i 3 like store deler. Oppbevar dette i romtemperatur mens du lager klar kaken og rør av og til slik at ostefyllet ikke stivner.

Hell 1/3 av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett i fryseren i 30 minutter, slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp 1 pk jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det stivnede ostefyllet ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den andre tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp neste pakke med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det andre laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den siste tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp den tredje og siste pakken med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det tredje laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den siste avkjølte jordbærgeléen. Sett nå formen i kjøleskapet (ikke fryseren) og la kaken stå der over natten.

 

 

Dagen etter tas kaken ut av kjøleskapet. Løsne kakeringen fra formen.

 


Hvis du legger kantfolie på innsiden av kakeformen før du fyller den, blir det lettere å få fin kant på kaken (fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker).

 

 

Pynt kaken med marengs.

 

 

Lekkert!

 

 

Og noen friske, røde bær.

 

 

Voilà!  En fargerik og festlig og veldig god ostekaken er ferdig!

 

 

 

Kjempelekker kake!

 

 

 

 

 

Tips:

♥ Til kjeksbunnen brukte jeg 1 pakke Bixit. 

♥ Du kan bruke ferdigkjøpte eller hjemmelagde marengs.

 

 

Se oppskrift på Pikekyss her på Det søte liv.

 


Jeg brukte her to typer sprøytetipper for å få litt variansjon på marengsene. 

 

 

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at ostefyllet kan bli litt kornete ved tining. Kaken holder seg god i flere dager dersom den oppbevares i kjøleskapet. 

 

 

Ostekake med ekstra mye gelé slår an hos liten og stor!  Smile 

 

 

Nydelig!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake med gelé i flere lag

Ingredienser

Kjeksbunn:
300 g søt havrekjeks (se tips)
1 ss brunt sukker
2 ts kanel
100 g smør

Ostefromasj:
1 pk sitrongelépulver
3 dl kokende vann
200 g kremost
120 g melis
3 dl crème fraîche
1 ts vaniljepasta
3 dl kremfløte

3 Gelélag:
3 pk jordbærgelépulver
7,5 dl kokende vann

Pynt:
røde bær
marengs (se tips)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland smulene med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Sett ringen på en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksen utover bunnen og godt ut til kantene på formen slik at det blir tett rundt kantene. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Rydd plass i fryseren til fatet med kakeformen slik at du lett kan ta det inn og ut.

Til ostefyllet løses sitrongelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, melis, crème fraîche og vaniljepasta. Hell den avkjølte geléen i osteblandingen og pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremfløten inn i ostefyllet og rør godt slik at alle kremklumper fjernes. Del ostefyllet i 3 like store deler. Oppbevar dette i romtemperatur mens du lager klar kaken og rør av og til slik at ostefyllet ikke stivner.

Hell 1/3 av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett i fryseren i 30 minutter, slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp 1 pk jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det stivnede ostefyllet ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den andre tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp neste pakke med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det andre laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den siste tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp den tredje og siste pakken med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det tredje laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den siste avkjølte jordbærgeléen. Sett nå formen i kjøleskapet og la kaken stå der over natten.

Dagen etter tas kaken ut av kjøleskapet. Løsne kakeringen fra formen. Pynt kaken med røde bær og noen hvite marengs.

Tips

♥ Til kjeksbunnen brukte jeg 1 pakke Bixit. 

♥ Du kan bruke ferdigkjøpte eller hjemmelagde marengs. Se oppskrift på Pikekyss her på Det søte liv.

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at ostefyllet kan bli litt kornete ved tining. Kaken holder seg god i flere dager dersom den oppbevares i kjøleskapet. 

9 kommentarer

Denne er en ny favoritt!!!!

Hi;) Hvor du kjøpte kantfolie?

Kan man droppe kremosten? Evn hvordan? Glemt kjøpt kremost :(

Våken fordi jeg ble sulten i nattens løp - og desto mer så ved å lese oppskriften din på kjempepannekake. Du verden for en vakker og fristende lekker fristelse1 Tusen takk. Før jeg setter igang, spør jeg som Ausra: - Hvor kjøper du kantfolien, please?

Urda

Kitch'n har.

Tusen takk for hjelpen!:)

Eg synes at bixit kjeks er altfor grove for kakebunn. Og mange andre kjeks er altfor myke og søte. Så eg fortsatt leter etter en god ostekaka bunn.
I ostefyllet var altfor mye sur sitronsmak for meg. Liker ikkje sitroner og nå forstår eg dette enda bedre.
Geléen lages her med mye mindre vatn, som vanlig, så den blir ganske stiv. Også alle disse gelélagene krever mye jobb.
Eg liker ostekaker, men ikkje denne kaka. Skal lete etter en annen oppskrift

Folie får man også kjøpt på Jernia, fant det der i dag.
Istede for å kjøpe jordbær/bringebærgelepulver, kan man også kjøpe gele som er ferdig på kartong.
De går fint an å smelte om(står på pakken), så slipper man all den røringen, og sparer noe tid.
Godt er det også :).
Skal selv prøve denne kaken på lørdag, men velger bare å bruke et gelelag i kaken. Gleder meg.

Hvor høy omtrent blir denne kaken? Når jeg lager den "vanlige" ostekaken din fylles formen nesten helt opp og her er det to ekstra gelelag sammenlignet med den jeg vanligvis lager (ser at mengden ostemasse er den samme). Redd jeg ikke får plass i en vanlig kakeform :O
Noen som har erfaringer rundt dette? Veldig lyst til å servere denne på 17. mai.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet