Pepperkake i langpanne

Pepperkake i langpanne

14.11.2004


Pepperkake i langpanne er en nydelig og stor langpannekake som passer ypperlig til juletider. Smaken er nøye avstemt med deilig julekrydder, og duften som fyller kjøkkenet under stekingen skaper en julestemning preget av harmoni og hjemmekos. Kaken er svært enkel å røre sammen, og kefir gjør at kaken holder seg myk veldig lenge. Du kan pynte kaken med melisglasur som på bildet, eller gjøre det enda enklere og bare drysse over litt melis til pynt.

Pepperkake i langpanne

Ingredienser

200 g smør
500 g sukker
1 liter kefir
4 ts natron
4 ts kanel
3 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
0,5 ts malt pepper
3 ts vaniljesukker
650 g hvetemel

Glasur:
ca 5-6 dl melis
ca 3 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i vaniljesukker og hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Rør sammen melis og vann til du får en melisglasur med passe smørekonsistens. Bre glasuren over kaken med en smørekniv. La kaken stå til melisglasuren stivner. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse, også med melisglasur!

14.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter