
Brukere online: 43
Brukere i dag: 1395
Brukere siste 7 dager: 149643
Det er gøy å bake muffins! 😃
Her har du deilige Rabarbramuffins med smuldretopping, som blir store, myke og kjempegode!
Oppskriften gir 8 store muffins (se tips).
Se også Rabarbramuffins med vaniljekrem og Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade.
Ingredienser:
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 120 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 1 egg
♥ 200 g rabarbra i små terninger
♥ 2 ss hvetemel
Smuldretopping:
♥ 40 g smør
♥ 40 g sukker
♥ 40 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg.
Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).
Kutt rabarbra i små terninger. Sett til side 50 gram. Bland resterende 150 gram rabarbrabiter med 2 ss hvetemel slik at rabarbrabitene blir godt dekket med mel. Vend de melete rabarbrabitene forsiktig inn i deigen.
Smuldretopping:
Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.
Bruk store muffinsformer av silikon eller store papirformer som du setter i et muffinsbrett (se tips).
Fordel deigen i muffinsformene.
Legg på rabarbrabitene du har holdt til side. Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
La muffinsene avkjøles litt før de forsiktig tas ut av silikonformene (eller hvelves ut av muffinsbrettet).
Sikt over litt melis før servering.
Store, myke og kjempegode rabarbramuffins! 😋
Tips:
♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den godt blandet etter at hvetemelet er tilsatt. Rør for hånd og stopp med en gang deigen er blandet. Dette gjør at muffinsene blir myke og luftige.
♥ Deigen skal bli nokså tykk. Det er meningen at den skal bli slik, for rabarbrabitene kommer til å avgi litt saft under stekingen.
♥ Jeg brukte her store silikonformer. Alternativt kan du bruke muffinsbrett beregnet på store muffins. Dersom du ønsker å lage muffins i medium størrelse, må du huske å redusere steketiden til 15–20 minutter.
♥ Muffinsene er fine å fryse!
♥ Se også Blåbærmuffins med smuldretopping, som er basert på samme oppskrift.
Benytt deg av rabarbrasesongen til å bake noen enkle, men kjempegode rabarbramuffins! 😊
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 120 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 1 egg
♥ 200 g rabarbra i små terninger
♥ 2 ss hvetemel
Smuldretopping:
♥ 40 g smør
♥ 40 g sukker
♥ 40 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
Pynt:
♥ melisdryss
Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg.
Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).
Kutt rabarbra i små terninger. Sett til side 50 gram. Bland resterende 150 gram rabarbrabiter med 2 ss hvetemel slik at rabarbrabitene blir godt dekket med mel. Vend de melete rabarbrabitene forsiktig inn i deigen.
Smuldretopping:
Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.
Bruk store muffinsformer av silikon eller store papirformer som du setter i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene.
Legg på rabarbrabitene du har holdt til side. Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
La muffinsene avkjøles litt før de forsiktig tas ut av silikonformene (eller hvelves ut av muffinsbrettet).
Sikt over litt melis før servering.
♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den godt blandet etter at hvetemelet er tilsatt. Rør for hånd og stopp med en gang deigen er blandet. Dette gjør at muffinsene blir myke og luftige.
♥ Deigen skal bli nokså tykk. Det er meningen at den skal bli slik, for rabarbrabitene kommer til å avgi litt saft under stekingen.
♥ Jeg brukte her store silikonformer. Alternativt kan du bruke muffinsbrett beregnet på store muffins. Dersom du ønsker å lage muffins i medium størrelse, må du huske å redusere steketiden til 15–20 minutter.
♥ Muffinsene er fine å fryse!
♥ Se også Blåbærmuffins med smuldretopping, som er basert på samme oppskrift.
Skriv ny kommentar