Stratos konfektkake i langpanne

Digg, konfektaktig sjokoladekake med Stratos! 

 

 

Kaken har spesielt god sjokoladeglasur, og får den myke, deilige konsistensen fordi det lages hull i kaken som glasuren kan renne ned i. 

Denne kaken må du smake!  😍

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

Ingredienser: 

Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 3 dl seterrømme
♥ 250 g smør
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 150 g Stratos (se tips)

Sjokoladeglasur: 
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g melis
♥ 300 g Stratos (se tips)

Pynt:
♥ 100 g Stratos (se tips)
♥ friske jordbær
♥ sølvkuler (kakepynt)

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekake: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. 

Pisk inn seterrømmen så den fordeler seg jevnt i eggedosisen. 

Smelt smøret og bland inn i eggedosisen. 

Sikt hvetemelet sammen med bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver. Vend dette inn i deigen.

Skjær Stratos i små biter og vend disse inn i deigen. 

 

 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (se tips). 

 

Sjokoladeglasur: 

Mens kaken steker, lager du sjokoladeglasuren. 

Ha smør, kremfløte og melis i en kjele. 

 

 

Varm opp til blandingen så vidt når kokepunktet. 

 

 

Ta kjelen av platen. Brekk opp sjokoladen og ha den i kjelen.

 

 

La sjokoladen smelte og rør glasuren glatt og jevn.

 

 

Når kaken er tatt ut av ovnen, prikkes den med en gaffel slik at du får noen dype hull i kaken. 

 

 

Hell sjokoladeglasuren over kaken mens den fortsatt er i langpannen. 

 

 

La kaken avkjøles, og sett den helst i kjøleskapet til dagen etter. Glasuren på kaken vil da ha blitt fast og tykk.

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Skjær kaken i passe store firkanter. 

Pynt hvert kakestykke etter ønske, for eksempel med små, halve jordbær, en liten bit Stratos og noen sølvkuler. 

 

 

For en drøm av en sjokoladekake!  😍

 

 

Stratos gir mild melkesjokoladesmak på både kake og glasur.

Konsistensen på kaken er to die for!  😍

 

 

Tips: 

♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den godt blandet etter at hvetemelet er tilsatt. Rør for hånd og stopp med en gang deigen er blandet. Dette gjør at kaken blir myk og deilig i konsistensen. 

♥ Vær nøye på å ikke oversteke kaken, for da kan den bli tørr. Den skal være gjennomstekt, men ikke stek den noe lenger enn det. 

♥ Dette blir en nokså høy og saftig sjokoladekake, og den får et tykt lag sjokoladeglasur. NAM! 😋

♥ Stratos er en populær melkesjokolade med luftbobler! 😊 Du bruker til sammen 3 store plater (à 150 gram) til denne kaken.

 

 

I tillegg har jeg her pyntet kakestykkene med små biter Stratos i litt mindre størrelse. 

 

 

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse (uten jordbær).

Se også Gjennombløt sjokoladekake og Texas sjokoladekake.

For andre kaker med Stratos, se Stratoskake og Stratos Cupcakes

 

 

Enjoy! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Stratos konfektkake i langpanne
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 3 dl seterrømme
♥ 250 g smør
♥ 150 g Stratos (se tips)
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 3 ss kakaopulver

Sjokoladeglasur: 
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g melis
♥ 300 g Stratos (se tips)

Pynt:
♥ 100 g Stratos (se tips)
♥ friske jordbær
♥ sølvkuler (kakepynt)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake: 
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn seterrømmen så den fordeler seg jevnt i eggedosisen. Smelt smøret og bland inn i eggedosisen. 

Sikt hvetemelet sammen med bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver. Vend dette inn i deigen.

Skjær Stratos i små biter og vend disse inn i deigen. 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (se tips). 

Sjokoladeglasur: 
Mens kaken steker, lager du sjokoladeglasuren. 

Ha smør, kremfløte og melis i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt når kokepunktet. 

Ta kjelen av platen. Brekk opp sjokoladen og ha den i kjelen. La sjokoladen smelte og rør glasuren glatt og jevn.

Når kaken er tatt ut av ovnen, prikkes den med en gaffel slik at du får noen dype hull i kaken. Hell sjokoladeglasuren over kaken mens den fortsatt er i langpannen. 

La kaken avkjøles, og sett den helst i kjøleskapet til dagen etter. Glasuren på kaken vil da ha blitt fast og tykk.

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken i passe store firkanter. 

Pynt hvert kakestykke etter ønske, for eksempel med små, halve jordbær, en liten bit Stratos og noen sølvkuler. 

Tips

♥ Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den godt blandet etter at hvetemelet er tilsatt. Rør for hånd og stopp med en gang deigen er blandet. Dette gjør at kaken blir myk og deilig i konsistensen. 

♥ Vær nøye på å ikke oversteke kaken, for da kan den bli tørr. Den skal være gjennomstekt, men ikke stek den noe lenger enn det. 

♥ Dette blir en nokså høy og saftig sjokoladekake, og den får et tykt lag sjokoladeglasur. NAM! 😋

♥ Stratos er en populær melkesjokolade med luftbobler! 😊 Du bruker til sammen 3 store plater (à 150 gram) til denne kaken. I tillegg har jeg her pyntet kakestykkene med små biter Stratos i litt mindre størrelse. 

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse (uten jordbær).

3 kommentarer

Bakte denne kaka i går og tok den med på jobb i dag som en test for å finne en ny favoritt. Hele kaka ble spist opp ila arbeidsdagen og kun smuler lå igjen på kakefatet. Denne kommer til å ruve topplisten over de beste sjokoladekakene jeg har smakt. Fikk så mange komplimenter også, så denne skal jeg bake flere av. Ikke nok med det men den var lett og rask å lage også. 10/10!

Lagde denne i dag, meget god. Og som vanlig en oppskrift som er lett å følge siden du forklarer så godt. Liker også godt "tips"
Tusen takk for enda en flott oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift