
Brukere online: 1075
Brukere i dag: 19404
Brukere siste 7 dager: 132115
Bak en deilig rabarbrapai nå mens rabarbraen er på sitt beste!
Denne varianten består av mørdeigsbunn, nydelig rabarbrafyll og en smuldredeig på toppen som gir paien god smak og et rustikk utseende.
Oppskriften er basert på klassisk Rabarbrapai, men som sagt med et lag med smuldredeig oppå rabarbrabitene.
Rabarbrapai med smuldretopping er kjempegod som den er eller sammen med vaniljeis! 😋
Ingredienser:
Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vann
Fyll:
♥ 500 g renset rabarbra
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss potetmel
Smuldretopping:
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 dl sukker
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
Servering:
♥ vaniljeis
Fremgangsmåte:
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).
Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter og ha bitene i en bolle.
Bland sammen sukker og potetmel.
Ha dette i bollen og vend rundt slik at rabarbrabitene blir jevnt dekket.
Ha deretter rabarbrablandingen over i paibunnen.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og vaniljesukker.
Tilsett smeltet smør og bland sammen til en bløt deig.
Bruk fingrene til å fordele den bløte deigen over rabarbraen.
Stek rabarbrapaien på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 1 time og 10 minutter (eller eventuelt litt lenger, se tips).
La paien avkjøles godt i formen før den forsiktig flyttes over på et kakefat.
Server rabarbrapaien gjerne sammen med vaniljeis.
Kjempegod rabarbrapai! 😍
Tips:
♥ Jeg pleier å steke denne kaken i 1 time og 10 minutter, men ovner er jo forskjellige, så sjekk om kaken din ser gjennomstekt ut etter 1 time. Det å steke kaken på nederste rille i ovnen gjør at den ikke blir for mørk på toppen, men du kan eventuelt dekke over den med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
♥ Rabarbrapai smaker kjempegodt helt nylaget sammen med vaniljeis!
Husk at rabarbraen er aller best før St. Hans! 😊
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vann
Fyll:
♥ 500 g renset rabarbra
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss potetmel
Smuldretopping:
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 dl sukker
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
Servering:
♥ vaniljeis
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).
Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter og ha bitene i en bolle. Bland sammen sukker og potetmel. Ha dette i bollen og vend rundt slik at rabarbrabitene blir jevnt dekket. Ha deretter rabarbrablandingen over i paibunnen.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett smeltet smør og bland sammen til en bløt deig.
Bruk fingrene til å fordele den bløte deigen over rabarbraen.
Stek rabarbrapaien på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 1 time (eller eventuelt litt lenger, se tips).
La paien avkjøles godt i formen før den forsiktig flyttes over på et kakefat.
Server rabarbrapaien gjerne sammen med vaniljeis.
♥ Jeg pleier å steke denne kaken i 1 time og 10 minutter, men ovner er jo forskjellige, så sjekk om kaken din ser gjennomstekt ut etter 1 time. Det å steke kaken på nederste rille i ovnen gjør at den ikke blir for mørk på toppen, men du kan eventuelt dekke over den med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
♥ Rabarbrapai smaker kjempegodt helt nylaget sammen med vaniljeis!
1 kommentar
Rabarbraen er like god hele…
Rabarbraen er like god hele sesongen, så lenge en høster av den hele tiden. 😉
Skriv ny kommentar