Redusert Balsamico

Redusert Balsamico

22.10.2014


Balsamico er en mørkebrun eddik fra Italia, som nå fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. "Crema di Balsamico" fås også kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene, og er balsamico eddik som er både søtet og redusert, så den har en fyldig og tykk konsistens. Smaker nydelig på salater, men også til noen typer oster.

 

 

Her har jeg laget "Redusert Balsamico" som ligner nokså mye på "Crema di Balsamico".

Jeg synes dette smaker veldig godt til for eksempel den italienske osten Pecorino (du kan også bruke fersk Parmesan).

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl balsamico eddik
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl rødvin

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en kjele.

La småkoke under omrøring til konsistensen blir tykkere og litt sirupsaktig.  Avkjøl før servering. Blandingen vil da tykne ytterligere.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke koke blandingen for lenge. Den skal ha en tykk og sirupsaktig konsistens når den er avkjølt. Koker du for lenge, stivner blandingen til hard karamell ved avkjøling.

♥ Pecorino Romano får kjøpt i enkelte store matbutikker og delikatesseforretninger. Osten er tørr i konsistensen og ligner nokså mye på fersk Parmesan, men er enda litt mer salt og markant i smaken.

 

 

♥ Server osten sammen med noen gode kjeks og ha en teskje med redusert balsamico på toppen av osten.

Gjerne god rødvin eller øl ved siden av  Wink

 

 

Spennende smaker og veldig, veldig godt!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Redusert Balsamico

Ingredienser

♥ 2 dl balsamico eddik
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl rødvin

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele.

La småkoke under omrøring til konsistensen blir tykkere og litt sirupsaktig.  Avkjøl før servering. Blandingen vil da tykne ytterligere.

Tips

♥ Det er viktig å ikke koke blandingen for lenge. Den skal ha en tykk og sirupsaktig konsistens når den er avkjølt. Koker du for lenge, stivner blandingen til hard karamell ved avkjøling.

♥ Pecorino Romano får kjøpt i enkelte store matbutikker og delikatesseforretninger. Osten er tørr i konsistensen og ligner nokså mye på fersk Parmesan, men er enda litt mer salt og markant i smaken.

♥ Server osten sammen med noen gode kjeks og ha en teskje med redusert balsamico på toppen av osten. Gjerne god rødvin eller øl ved siden av.

22.10.2014
Stikkord: 

1 kommentarer

Hva er holdbarheten på redusert balsamico? Og hvordan bør den oppbevares?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter