Rørt jordbær- og bringebærsyltetøy

Rørt jordbær- og bringebærsyltetøy

13.08.2014


Å, dette smaker nydelig, dere!

Jeg har her rørt friske og sommerlige jordbær og bringebær sammen med sukker - ikke noe annet! Kaldrørte bær gir ekstra god smak synes jeg, men det gjør at syltetøyet blir nokså tyntflytende. Jeg synes det er deilig med rørte bær nå på sommeren. Dersom du derimot ønsker tykkere syltetøy, er det bare å bytte ut det vanlige sukkeret med syltesukker som inneholder pektin og koke bærene sammen med dette.

Frys ned syltetøyet på glass, og du kan hente frem sommersmakene utover hele høsten og vinteren!

Se også Rørte jordbær og Rørt bringebærsyltetøy. Her har du altså kombinasjonen av både jordbær og bringebær! Smile

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g friske jordbær
♥ 400 g friske bringebær
♥ 200 g sukker (eventuelt syltesukker med pektin, se tips)


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene og sjekk at alle bringebærene er fine.

Del jordbærene opp i biter og ha i en bolle sammen med bringebærene. Mos dette sammen med sukkeret.

Bruker du vanlig sukker, går det fint å kaldrøre dette til bærene er passe most og sukkeret har løst seg opp.

Ønsker du i stedet tykkere syltetøy, kan du varme bærene med syltesukker i en kjele til blandingen tykner litt. Avkjøl.

Her har jeg altså som sagt valgt å kaldrøre syltetøyet med vanlig sukker uten pektin.

 

 

Tips:

♥ Kaldrørt syltetøy har begrenset holdbarhet til noen dager og må oppbevares i kjøleskapet.

Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikkene (f eks syltesukker fra Dansukker).

♥ Vil du fryse syltetøyet, kan du i tillegg blande litt Certo frysepulver med sukkeret før du blander det med bærene. Dette fås også kjøpt i de fleste matbutikkene.

 

SMAK AV SOMMER!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Rørt jordbær- og bringebærsyltetøy

Ingredienser

♥ 400 g friske jordbær
♥ 400 g friske bringebær
♥ 200 g sukker (eventuelt syltesukker med pektin)

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og sjekk at alle bringebærene er fine.

Del jordbærene opp i biter og ha i en bolle sammen med bringebærene. Mos dette sammen med sukkeret.

Bruker du vanlig sukker, går det fint å kaldrøre dette til bærene er passe most og sukkeret har løst seg opp.

Ønsker du i stedet tykkere syltetøy, kan du varme bærene med syltesukker i en kjele til blandingen tykner litt. Avkjøl.

Her har jeg altså som sagt valgt å kaldrøre syltetøyet med vanlig sukker uten pektin.

Tips

♥ Kaldrørt syltetøy har begrenset holdbarhet til noen dager og må oppbevares i kjøleskapet.

♥ Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikkene (f eks syltesukker fra Dansukker).

♥ Vil du fryse syltetøyet, kan du i tillegg blande litt Certo frysepulver med sukkeret før du blander det med bærene. Dette fås også kjøpt i de fleste matbutikkene.

13.08.2014
Desserter: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter