Rundstykker med parmesan og urter

Rundstykker med parmesan og urter

28.01.2019


Oh my god - disse rundstykkene er gode! 

Og hvorfor spise kjedelig brødmat når man kan spise hjemmebakte rundstykker med parmesan og urter...  Yum

 

Oppskriften gir 15 stk. 
 

Ingredienser:

♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)

Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø


Fremgangsmåte:

Urteolje:

Start gjerne med å lage klart urteoljen:

 

 

Rens de ferske urtene.

 

 

Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.

Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.


Rundstykker: 

Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.

Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Lag rundstykker med kjempegod smak! 

 

 


Tips:

♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen Wink ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.

♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern. 

 

 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. 

♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter. 

 

 

Verken parmesanosten eller urtene er spesielt synlige i de ferdige rundstykkene, men de gjør sitt til at rundstykkene blir ekstra gode. 

 

 

Kos deg!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Rundstykker med parmesan og urter

Ingredienser

♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)

Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Urteolje:
Start gjerne med å lage klart urteoljen:
Rens de ferske urtene. Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.

Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.

Rundstykker:
Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.

Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen Wink ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.

♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. 

♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter. 

28.01.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Disse så fantastisk gode ut. Hva annet kan du bruke urteoljen til?

For eksempel som salatdressing :-)

Ser kjempe gode ut Går det an å erstatte hvetemelet med f.eks sammalt hvete for å gjøre de en tanke sunnere?

Ja, det går an. Da blir de litt mindre luftige, men sikkert gode for det og som du skriver, en tanke sunnere :-)

Mine ble grønne av urte blandingen Er det normalt??

Helt grønne skal de jo ikke bli, som du ser på bildene mine. Brukte du kanskje for mye av urteoljen? Det viktige er jo uansett smaken.

Korleis er det å la desse heve over natt?

Har ikke testet det, men det bør gå greit å la de kaldheve over natten. Da må gjærmengden reduseres til i hvert fall halvparten.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter