Suksesskake med sjokolade


Hei dere!

Snart helg igjen, og her kommer et nydelig kaketips i den anledning! Smile  

Jeg har laget min standard Suksesskake, men tilsatt sjokolade i suksesskremen. Utgangspunktet er altså den samme gule kremen som man vanligvis forbinder med suksesskake, men som blir mørk av sjokoladen. 

 

 

Dette er for så vidt ikke noe nytt her på Det søte liv, se blant annet Sjokoladesuksess som jeg har hatt på bloggen i mange år, der jeg har kombinert gul og mørk suksesskrem.

Denne kaken her er en litt enklere variant, men som blir vel så god. 

 

 

Prøv den, du også! 

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Sjokoladesuksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g smør
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g friske bær (blåbær, bringebær, bjørnebær)
♥ 2 ss sjokoladestrøssel


Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.

Mal mandlene fint. Bland bakepulveret med mandlene. Vend dette forsiktig inn i marengsen. 

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.


Sjokoladesuksesskrem:

Bland eggeplommer, kremfløte og sukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke i et par minutter til du merker at den tykner. Det er viktig at du rører hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen.

Ta kjelen fra platen. Tilsett mykt smør i klatter og hakket kokesjokolade. La dette smelte sakte i den varme kremen og rør rundt så det hele blander seg jevnt. Avkjøl kremen til den er romtemperert før du har den over mandelbunnen i formen.

Sett kaken i kjøleskapet, helst over natten, så sjokoladekremen stivner skikkelig.


Pynting:

Dagen etter skal kremen være såpass stiv at det går lett å løsne kaken fra formen, dra bakepapiret fra undersiden og flytte den over på et fat.

 

 

Pynt kaken med friske bær og litt sjokoladestrøssel. 

 

 

Se så lekker kake! 

 

 

Og denne sjokoladesuksesskremen er bare helt fantastisk god! 

 

 

Nam! 

 

 

Tips:

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Kremen er nokså flytende i starten, men den blir tykk og kremete etter en natt i kjøleskapet.

♥ Denne kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet og kan også fryses (uten bær).

 

 

Håper du ble inspirert til å lage denne sjokoladevarianten av suksesskake.

 

 

Håper du får en fin helg!

Jeg skal holde meg mest mulig hjemme denne helgen, og det blir digg.  Wink 

 

 

  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Suksesskake med sjokolade
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Sjokoladesuksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g smør
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g friske bær (blåbær, bringebær, bjørnebær)
♥ 2 ss sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.

Mal mandlene fint. Bland bakepulveret med mandlene. Vend dette forsiktig inn i marengsen. 

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Sjokoladesuksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte og sukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke i et par minutter til du merker at den tykner. Det er viktig at du rører hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen.

Ta kjelen fra platen. Tilsett mykt smør i klatter og hakket kokesjokolade. La dette smelte sakte i den varme kremen og rør rundt så det hele blander seg jevnt. Avkjøl kremen til den er romtemperert før du har den over mandelbunnen i formen.

Sett kaken i kjøleskapet, helst over natten, så sjokoladekremen stivner skikkelig.

Pynting:
Dagen etter skal kremen være såpass stiv at det går lett å løsne kaken fra formen, dra bakepapiret fra undersiden og flytte den over på et fat.

Pynt kaken med friske bær og litt sjokoladestrøssel. 

Tips

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Kremen er nokså flytende i starten, men den blir tykk og kremete etter en natt i kjøleskapet.

♥ Denne kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet og kan også fryses (uten bær).

4 kommentarer

Begge deler går greit. Jeg pleier å blande bakepulveret med de malte mandlene og har dette deretter i marengsen. Jeg har korrigert oppskriften nå slik at dette står tydelig. :-)

Hei. Sjokoladekremen min skilte seg, og etter å ha lest på andre nettsider burde vel ikke egg/sukker/fløte blandingen ha kokt, bare blitt varma opp til kokepunktet??

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift