Scotcheroos (sprø bar med sjokolade, peanøttsmør og karamell)


Hei,

Du har kanskje sett disse i min søndagsspalte i VG i dag?  Jeg har allerede fått en god del spørsmål på mail, så nå poster jeg oppskriften her på Det søte liv også.  Smile

Scotcheroos” er populære, amerikanske barer som får en “crunchy” konsistens fordi de lages med Rice Krispies (frokostblanding). I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen og at de smaker digg!

På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske “butterscotch chips” hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra.

Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.

 


 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl hvit eller lys sirup (se tips)
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2,5 dl kremete peanøttsmør (se tips)
♥ 14 dl Rice Krispies (se tips)

Glasur:
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 200 g myke karamellfudge (se tips)

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen (se tips), og tilsett peanøttsmør. Rør godt.

Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.

 

 

Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn).

 

 

Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.

Løft riskaken ut av langpannen.

 

 

Del den i firkanter med en stor kniv.

 

 

 

Oppbevar barene i kjøleskapet.

 

 

This is what "DIGG" looks like!  Icon e biggrin  

 


 

 

Tips:

♥ Jeg brukte hvit (blank) sirup (kjøpt hos Meny), men vanlig norsk, lys sirup kan også brukes. 

 

 

♥ Kremete peanøttsmør fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

 

 

♥ Rice Krispies er sprø, puffet ris og er veldig populær som frokostblanding (og også som bakeingrediens) i USA. Fås kjøpt i flere av de store, norske matbutikkene, blant annet hos Coop Mega og Meny. 

 

 

♥ Jeg har ikke sett butterscotch chips i norske matbutikker (de ser ut som chocolate chips, men er lysebrune i fargen og smaker toffee/karamell). Får du tak i disse (eller kjøper med deg fra USA), bør du bruke dette for å få den autentiske smaken. Alternativet, som er å smelte myke karameller sammen med sjokoladen, blir også veldig godt og smaker nesten det samme. 

 

 

♥ Husk å ta kjelen av platen straks sukker/sirup-blandingen har nådd kokepunktet, slik jeg har beskrevet i oppskriften. Lar du blandingen stå og småkoke, kommer barene til å bli for harde til å kunne skjæres i fine firkanter. 

♥ Disse barene har lang holdbarhet dersom de oppbevares kjølig. 

 

 

Disse barene gir masse energi og er fine å ta med på tur.

 

 

Eller tenn noen stearinlys og kos deg med dem hjemme... Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Scotcheroos (sprø bar med sjokolade, peanøttsmør og karamell)
Ingredienser

♥ 2,5 dl hvit eller lys sirup (se tips)
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2,5 dl kremete peanøttsmør (se tips)
♥ 14 dl Rice Krispies (se tips)

Glasur:
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 200 g myke karamellfudge (se tips)

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen (se tips), og tilsett peanøttsmør. Rør godt.

Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.

Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.

Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.

Oppbevar barene i kjøleskapet.

Tips

♥ Jeg brukte hvit (blank) sirup (kjøpt hos Meny), men vanlig norsk, lys sirup kan også brukes. 

♥ Kremete peanøttsmør fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

♥ Rice Krispies er sprø, puffet ris og er veldig populær som frokostblanding (og også som bakeingrediens) i USA. Fås kjøpt i flere av de store, norske matbutikkene, blant annet hos Coop Mega og Meny. 

♥ Jeg har ikke sett butterscotch chips i norske matbutikker (de ser ut som chocolate chips, men er lysebrune i fargen og smaker toffee/karamell). Får du tak i disse (eller kjøper med deg fra USA), bør du bruke dette for å få den autentiske smaken. Alternativet, som er å smelte myke karameller sammen med sjokoladen, blir også veldig godt og smaker nesten det samme. 

♥ Husk å ta kjelen av platen straks sukker/sirup-blandingen har nådd kokepunktet, slik jeg har beskrevet i oppskriften. Lar du blandingen stå og småkoke, kommer barene til å bli for harde til å kunne skjæres i fine firkanter. 

♥ Disse barene har lang holdbarhet dersom de oppbevares kjølig. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift