Trippelkremkake

Trippelkremkake

24.01.2019


Hei,

Her på lille lørdag kommer et herlig kaketips til helgen.

Trippelkremkake består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem.

 

 

Kaken er en rund versjon av langpannekaken "Sommersuksess", som i flere år har vært en veldig populær kake her på Det søte liv. 

Trippelkremkake toppes med friske bær, og heldigvis er dette noe som vi nå kan få tak i året rundt.

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g bjørnebær
♥ 50 g blåbær

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.
 

Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

 


Gul suksesskrem:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

 

 

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. 

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. 

 

 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 

 

 

Fløtekrem og pynting:


Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med bær.

 

 

Denne kaken er så lekker på innsiden! 

 

 

Nydelig kake, som passer til mange anledninger! 

 

 

NAM! 

 

 

Tips:

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og bær.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær, slik at dette er helt ferskt. 

 

 

Super smakskombinasjon på denne kaken her! 

Her er liksom det beste av det beste satt sammen i en og samme kake. 

 

 

Nydelig! 

 

 

Ønsker deg et stykke av denne deilige kaken til helgen! Selv drar jeg til Stockholm for å gå på teater og for å "fika"... Smile

Tilbake her på bloggen på søndag kveld. 

Hejdå! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Trippelkremkake

Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g bjørnebær
♥ 50 g blåbær

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.

Firkløverkrem:
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

Gul suksesskrem:
Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 

Fløtekrem og pynting:
Dagen etter skal både firkløverkremen og den gule kremen være såpass fast at det skal gå greit å ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sette kaken på et fat.

Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med bær.

Tips

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og bær.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær, slik at dette er helt ferskt. 

24.01.2019

9 kommentarer

Kan denne fryses? Da uten fløtekrem og bær.

Du kan fryse kaken ja

Hei, ja helt riktig. :-) Det går veldig fint å fryse mandelbunn med firkløverkrem og gul suksesskrem. La kaken tines helt i kjøleskapet før du har på pisket fløtekrem og bær på serveringsdagen.

Kan mandelbunnen byttes ut med noe nøttefritt?

Du kan sikker bruke sjokoladebunn eller sukkerbrødbunn

Takk for gode tips fra deg. Ja, enig at det sikkert blir bra med en tynn sukkerbrødbunn, vaniljekakebunn eller sjokoladekakebunn. Det går også an å bytte ut malte nøtter med fint knuste Ritzkjeks eller havrekjeks. Smaken blir jo nødvendigvis litt annerledes da, men jeg tror nok kaken blir veldig god da også! :-)

hei.
kan man lage denne kaken i porsjonskåler, og da evt. hvor lenge skal bunnen stekes da?

Hei.
Je prøvde å baka denne men den gule kremen min ble suppe, itte krem. Å gjorde je gæli da?
Ellers smakte den fortreffelig da

Hei.
Når jeg lager suksesskremmen blir den "kornete" når den er ferdig pisket.. Blir forresten veldig hard etter timer i kjøleskapet. Hva gjør jeg galt? Den blir ikkje så glatt som den skal være..

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter