Trippelkremkake


Hei,

Her på lille lørdag kommer et herlig kaketips til helgen.

Trippelkremkake består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem.

 

 

Kaken er en rund versjon av langpannekaken "Sommersuksess", som i flere år har vært en veldig populær kake her på Det søte liv. 

Trippelkremkake toppes med friske bær, og heldigvis er dette noe som vi nå kan få tak i året rundt.

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g bjørnebær
♥ 50 g blåbær

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.
 

Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

 


Gul suksesskrem:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

 

 

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. 

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. 

 

 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 

 

 

Fløtekrem og pynting:


Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med bær.

 

 

Denne kaken er så lekker på innsiden! 

 

 

Nydelig kake, som passer til mange anledninger! 

 

 

NAM! 

 

 

Tips:

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og bær.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær, slik at dette er helt ferskt. 

♥ Trippelkremkake kan også pyntes med krem og hakket sjokolade, se Trippelkremkake (uten bær). Se også Trippelkremkake i langpanne (som er beregnet til liten langpanne) og som sagt Sommersuksess, som er til stor langpanne.

 

 

Super smakskombinasjon på denne kaken her! 

Her er liksom det beste av det beste satt sammen i en og samme kake. 

 

 

Nydelig! 

 

 

Ønsker deg et stykke av denne deilige kaken til helgen! Selv drar jeg til Stockholm for å gå på teater og for å "fika"... Smile

Tilbake her på bloggen på søndag kveld. 

Hejdå! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Trippelkremkake
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g bjørnebær
♥ 50 g blåbær

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.

Firkløverkrem:
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

Gul suksesskrem:
Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren). 

Fløtekrem og pynting:

Dagen etter tas mandelbunnen med firkløverkrem ut av kakeformen og settes på et kakefat. 

Pisk den kalde, gule kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 

Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med bær.

Tips

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og bær.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær, slik at dette er helt ferskt. 

26 kommentarer

Som svar på av meg (ikke bekreftet)

Hei, ja helt riktig. :-) Det går veldig fint å fryse mandelbunn med firkløverkrem og gul suksesskrem. La kaken tines helt i kjøleskapet før du har på pisket fløtekrem og bær på serveringsdagen.

Som svar på av meg (ikke bekreftet)

Takk for gode tips fra deg. Ja, enig at det sikkert blir bra med en tynn sukkerbrødbunn, vaniljekakebunn eller sjokoladekakebunn. Det går også an å bytte ut malte nøtter med fint knuste Ritzkjeks eller havrekjeks. Smaken blir jo nødvendigvis litt annerledes da, men jeg tror nok kaken blir veldig god da også! :-)

hei.
kan man lage denne kaken i porsjonskåler, og da evt. hvor lenge skal bunnen stekes da?

Hei.
Je prøvde å baka denne men den gule kremen min ble suppe, itte krem. Å gjorde je gæli da?
Ellers smakte den fortreffelig da

Som svar på av Marianne (ikke bekreftet)

Høres ut som du kokte den gule kremen for kort tid. Den skal tykne og så avkjøles som jeg har beskrevet i oppskriften. Deretter piskes opp med elektrisk mikser.
Uansett glad for å høre at du likte smaken :-)

Hei.
Når jeg lager suksesskremmen blir den "kornete" når den er ferdig pisket.. Blir forresten veldig hard etter timer i kjøleskapet. Hva gjør jeg galt? Den blir ikkje så glatt som den skal være..

Som svar på av Henriette (ikke bekreftet)

Litt usikker på hva som gjør at kremen din blir kornete, for det skal den ikke bli. Uanset kan kaken stå i romtemperatur en times tid før servering og da blir den gule kremen bløt igjen (fordi smøret i den gule kremen mykner i romtemperatur).

Hei, jeg syns kaken smakte for mye smør. Byttet ut smørkremen med vaniljekrem. Det smakte fantastisk!

Kjempe god kake som skal lages igjen. Laget den i en 26cm rundform. Ble mye sjokoladekremfyll, så mulig jeg blir å ha litt mindre av det neste gang da det ble veldig mektig.

Ikke bruk den suksesskremen som står i oppskriften her. Det er alt for lite fløte i den så hele smøret skiller seg!

Bruk heller denne oppskriften:
1 dl. Kremfløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g Meierismør

Bruker du denne så blir det en suksess ;)

Sammenligner ingrediensene på den runde kaka og langpannekaka. Du har øket mengden på alt, unntatt firkløverkremen. Skal ikke den også økes tilsvarende?

Hei, kan man bruke melkesjokolade isteden for firkløver i sjokoladekremen?

Hei.
Jeg lagde denne, lagde alt klart dagen før og fulgte tipsene. Men så tok jeg på kremen og bær rett før servering og det rant bare rett av. Hva har jeg gjort feil da? Alt var kaldt og kremen stivpisket.

Veldig god kake! Til neste gang ville jeg hatt et mindre sjokoladelag ettersom den ble veldig mektig!

Hei hå.....
Koser meg med å se på oppskriftene dine, og den som hos deg heter Trippelkremkake kjenner jeg som KARMØY kake. Men på KARMØYkaken MÅ det være kiwi pluss annen frukt og bær.
Takk for fine oppskrifter !!

Hei Kristine! Lagde denne kaken , og den er såå god men ! Sjokoladekremen min ble steinhard å ta skjeen gjennom har smakt den før og da var skokoladekremmen like myk som den gule. Vet du hva jeg har gjort galt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift