
150 g smør
2 dl sukker
3 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl rød saft (ikke utblandet med vann)
Glasur:
ca 4 dl melis
ca 2 ss rød saft (ikke utblandet med vann)
Pisk smørkrem av mykt smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen det tørre og bland i smørkremen vekselsvis med saften.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen ved 170°C i 50 min. Avkjøles. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Lag rødfarget melisglasur ved å blande melis og saft. Glaser kald kake.
Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann når du forsiktig smører glasuren over kaken.
Kaken på bildet er pyntet med marsipanblomster som er kjøpt på Panduro hobbybutikk.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4377 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 763
Brukere i dag: 23513
Brukere siste 7 dager: 126705
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar