Sarah Bernhardt terte

Sarah Bernhardt terte
Ingredienser

Kakebunn:
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
4 eggeplommer
100 g kokesjokolade
1 ss varm kaffe
1-2 ss sherry

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.

Tips

Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.

"Sarah Bernhardt terte" er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering - sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Tenkte bake denne til en konfirmasjon, men det er avgjørende at den må kunne bakes et par dager i forveien og fryses ned før jeg tar den opp til tining konfirmasjonsdagen. Tåler den det?? Jeg har tidligere hatt null problem med å fryse Sarah Bernard i langpanne, den har tålt det veldig godt, så da tåler denne det kanskje også?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift