Scones

04.10.2004


​Dette er kjempegode "Scones" som smaker akkurat som de du får kjøpt på caféer og konditorier! 

Oppskriften gir 12 stk.

Scones

Ingredienser

500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
150 g sukker
125 g smør
75 g rosiner
1 egg
2 dl kefir

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, bakepulver, kardemomme og sukker. Smuldre i smøret. Ha i rosinene. Visp sammen egg og kefir og tilsett. Arbeid deigen raskt sammen.

Del deigen i 12 emner og form firkantede scones. Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen ved 210°C i ca 20 min til de er gyldne.

Tips

Scones smaker aller best samme dag, men de er også kjempefine å fryse!

04.10.2004
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Denne skal jeg prøve meg på ikveld

Ja som sagt så prøvde jeg meg på disse,men til ingen lykke. Jeg gjorde alt som det sto. Så jeg skjønner ikke hva feil jeg gjorde.

Sannelig det sier jeg dere, dette skal jeg lage i kveld!

Dette er verdens beste scones. Jeg har sikkert laget 1000 stk uten å lyge. De er faktisk bedre enn de jeg får i England. Tusen takk for denne supre oppskriften

Beste sconsene jeg har smakt siden jeg bodde i England. Har prøvd mange oppskrifter men disse ble helt utrolig gode.

Hei.
Veldig gode scones :-D
Hvis jeg skal doble oppskriften, skal jeg da doble bakepulvermengden også?

Hadde ikke kefir, så brukte lett crème fraiche. Funket veldig bra, nydelige scones!

Har noen erfaring med spelt i stede for hvetemel her?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet