Sitronkake

Sitronkake

09.11.2004

Dette er en klassisk, enkel, men utrolig god sitronkake med sitronglasur. Kaken er svært myk og saftig, og har en frisk og deilig smak av sitron.

En av de beste formkakene jeg vet om!

Sitronkake

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2-3 store sitroner (se tips)

Glasur:
4 dl melis
2-3 ss silt sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene. Sikt i det tørre og bland godt. Press saften fra sitronene. Sett til side 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca 1 dl) av saften inn i deigen Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melisglasur og smør forsiktig over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet.

Tips

Vær nøye med rekkefølgen når du blander sammen ingrediensene til deigen. Tilsetter du sitronsaften før hvetemelet er det fare for at deigen kommer til å skille seg.

Husk å sile vekk fruktkjøttet fra sitronsaften som du bruker i glasuren.

Det varierer jo hvor saftige sitroner er, så har gjerne noen ekstra for hånden. Du trenger 1 dl presset sitronsaft til kakerøren og 2-3 spiseskjeer til glasuren. 

Sitronkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses. 

09.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

39 kommentarer

Hei
Dette er den beste sitronkakeoppskriften jeg har testet, den blir utrolig saftig og god, og oppskriften er veldig enkel og grei å følge.

Hei! Hvordan er denne kaken å fryse? :)

Kaken kan godt fryses.

Lagde denne nettop. Ble så god,helt perfekt. Denne kommer garantert til å lages igjen.

Kan man bake kaka en dag før og kan man ha den i frysen

Ja, det kan du.

Hei, one amazing cake I must say. The only thing that went a little strange for me is that my cake was baked within 30min. Is that wrong? :)

Mine was also baked within 30 minutes. Very good cake:)

Alt var kjempe godt unntatt en liten ting og det var at revet sitron ikke smakte så godt

Vil anbefale å bruke økologiske sitroner når du skal bruke skallet. Sprøytemidler kan sette en liten bismak

Kan en lage denne i storform, ved å doble porsjonen? Er det mulig å benytte sitronsaft istede for å kjøpe sitroner?

Dette er seriøst den beste sitronkaken jeg noensinne har spist!!! Gøyest er det at jeg bakte den selv nå nettopp :) I skrivende stund sitter jeg å spiser stykke etter stykke :) Jeg har ALDRI vært en kakemoms, men nå ligger jeg tynt an :D

45 minutter er for lenge, den var ferdig etter 30 men jeg brukte varmluftssteking saa det er vel forklaringen. Har ikke smakt enda da den skal med paa baattur i Muscat

Helt enig.45 min er for lenge,måtte ta den ut etter 30 min og da var den blidd svart rundt kantene,hadde den i ovn uten varmluft.

Kan man bruke eggerstaning istedenfor egg?

Hei Anonym det er ikke lurt å bruke egerstatning i stenfor egg da blir røren for tjukk

Kan man bruke eggerstatning istedenfor egg?

Hie. Skal man bare bruke eggeplommene og ikke eggehviten?

Trenger ikke svare, såg litt lenger ned i oppskriften at de skulle brukes;)

Hei!

Skal prøve denne oppskriften for første gang, men jeg er nødt til å lage den dagen før den skal spises, eller helst noen dager før og fryse den ned. Det jeg lurer på da er om ikke kaken blir tørr hvis man lager den dagen i forveien eller fryser den ned? Hva med melisglasuren - holder den seg tørr og fin i kjøleskapet til neste dag? Kan kaken også fryses med melisglasuren uten at den blir stygg/dårlig? Håper på svar :-) På forhånd tusen takk!

Nydelig kake, men 3 ss sitronsaft til 4 dl. Melis stemmer det? Jeg måtte bruke mye mer veske.

Supergod kake! Jeg har allergi i familien og byttet derfor vanlig mel med fin kakemiks (uten gluten),og den ble like saftig og god!

Passer det med hvit skokolade glasur på denne?

Denne kaka har blitt en favoritt her i huset! Jeg har innimellom blandet litt revet gulrot i røra, da blir den gyllen i fargen.

Til den som klaget på smaken av revet sitron: Det er best å bruke økologiske sitroner. Da vet du at det ikke sitter sprøytemidler i skallet.

sprøytemidler har ingenting med smaken av sitronskallet å gjøre...

Prøvde denne kaken for første gang i dag. Brukte finkakemix-glutenfritt-. Min sank sammen i midten,men trur kanskje det skjedde fordi jeg sjekka om den var stekt for tidlig med stekepinne. Var ferdig etter 30 min. Smakte en liten bit og var god og saftig,trudde nesten den fortsatt var rå,hehe

Hvordan er det å lage denne i langpanne?:)

Hei.
Skal levere en kake til skolen førstkommende torsdag og har lyst til å prøve meg på denne. Bør jeg fryse den ned i dag ( søndag) , eller holder den seg god/fersk hvis den får stå kjølig ?

Hei. Lurte på om det går ann å bruke kakeform som er rund med hull i midten, med samme mengde røre? Og om det går ann bruke sitron saft i stede? :)

"Rør sammen melisglasur og smør forsiktig over den kalde kaken." hvor mange gram smør da?

Hei!
Jeg lagde denne kaken, og jeg ble selv litt forvirret i et par sekunder. I dette tilfellet siktes det derimot ikke til 'smør' som i meieriproduktet, men til verbet "å smøre". Håper det hjalp:)

Jeg har ingen vekt, camping i Arizona,
Kan noe gjøre det om til dl.?
Har lyst til å lage kaken da vi har en haug med ferske, flotte citoner
Takk for hjelpen

Bakte sitronkaken idag. Den ble kjempegod. Kommer til å bruke denne oppskriften fra nå.......Den var ferdig etter 37 min. I min ovn. Ble helt passelig, saftig,
Liv

hei jeg tenkte å lage denne til klassen i morgen og jeg lurte på om det gikk ann å doble oppskrifte n og steke i langpanne?

Hei, er det 180 grader i varmluft ovn?
Hilsen Anne Magrethe

Jeg bakte denne kaken på lørdag.. stekte i 45 min på varmluft, (30 min 170 ˚ og 15 min på 150˚.) Da den ble kald stakk jeg mange hull i den og "dynket" med 1/2 appelsin! Kunne godt ha tatt hele for dette ble en kompakt kake. Lagde glasuren etter oppskrift, men sitronsmaken ble veldig fremtredende og sur etter min, og mine gjesters, smak (brukte økologiske sitroner) Vil nok bruke mye mindre sitron i glasuren neste gang. Kaken ble tung og god, men litt for mye sitron....

2 sitroner er alt for mye! Enda brukte jeg ikke skallet! Måtte kaste hele kaka

Hei!
Jeg stekte kaken i en liten langpanne fra Nille. 20 x30, ca 20 minutter. (midt i ovnen, samme temperatur)
Det gikk helt fint :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter