Sjokolade- og kaffedrøm

Sjokolade- og kaffedrøm

07.02.2019

Annonse: Adlibris.no

Hei,

På søndag er det morsdag og snart er det jo også Valentines, og hva passer vel bedre da enn å lage en drøm av en sjokoladekake med kaffesmak og masse nydelig sjokoladekrem!  Heart 

Denne kaken er både imponerende og forførende. Kaken har bløt og deilig konsistens, og kake og krem nærmest går inn i hverandre og smelter i munnen.  Yum 

 

 

Dette er en høy og flott kake, og den blir ekstra vakker på det nydelige, lysegråe kakefatet på bildet, som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Adlibris.no.

 

 

Der får du også kjøpt matchende asjett og krus.

 

 

Settet finnes også i andre farger, og hører til den populære og meget prisgunstige kjøkkenserien IMK (In My Kitchen) som føres av Adlibris.no. Jeg tror jeg har dette settet i alle farger, men dette lysegråe er nok en personlig favoritt.

Fargen er ekstra fin sammen med mørk sjokoladekake.

 

Her kommer oppskriften!

ENJOY!

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 2 dl sterk kaffe
♥ 350 g hvitt sukker
♥ 350 g brunt sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 egg
♥ 1 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g lys kokesjokolade
♥ 100 g melis

Sjokoladespon:
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter og varm kaffe. La blandingen stå til sjokoladen har smeltet (sett eventuelt kjelen en liten stund tilbake på platen på lav varme for at sjokoladen skal smelte skikkelig). Rør blandingen jevn og avkjøl i et par minutter.

Bland hvitt sukker, brunt sukker, hvetemel og bakepulver sammen i en bollen.

Visp eggene lett sammen og ha dette i bollen med det tørre sammen med sjokoladeblandingen og melk. Rør kraftig i noen minutter så du får en jevn kakerøre (den blir temmelig tynn i konsistensen).

Finn frem 3 kakeformer som er 21 cm i diameter (se tips) og kle dem med bakepapir i bunnen.

Fordel kakerøren jevnt i de 3 formene.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til de er gjennomstekte. La de avkjøles i formen til de er helt kalde (gjerne over natten).

 

Vakre kakeformer som du også får kjøpt hos Adlibris.no.



Sjokoladekrem:

Start gjerne med å lage denne også dagen før servering:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt lys kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den stå i kjøleskapet i minst noen timer og gjerne over natten.

Dagen etter tas kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Sjokoladefløten skal nå være en god del tykkere enn dagen før. Rør inn melis. Pisk sjokoladefløten opp en kort stund med elektrisk håndmikser til den er fast nok til å kunne smøres utover kaken (se tips).

 


 

Sjokoladespon:

Sjokoladespon kan også lages klart dagen i forveien:

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Ha den på en bakepapirdekket fjøl eller lignende. Sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet.

 

 

Ta deretter ut fra kjøleskapet og la stå i romtemperatur til sjokoladen er akkurat myk nok til at du kan skrape spon av sjokoladen med en kniv.

 

 

Oppbevar sjokoladespon i kjøleskapet til det skal brukes.

 

Montering av kaken:

På serveringsdagen tas kakene ut av formene.

Pisk opp sjokoladekremen som beskrevet ovenfor. Legg den nederste kakebunnen på kakefatet.

 

 

Fyll sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Legg på den øverste kakebunnen.

 

 

Smør deretter resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

 

 

Dekk toppen av kaken med sjokoladespon.

 

 

jeg synes dette er en utrolig stilig måte å pynte en sjokoladekake på!

 

 

Dryss over melis til pynt.

Legger du et papirhjerte på toppen av kaken før du sikter over melis, får du en ekstra koselig kake!

 

 

 

 

 


Tips:

♥ Denne kaken er det veldig lurt å starte med dagen før servering. Lag gjerne ferdig kakebunnene. Pakk de inn i plast og la de avkjøles over natten i formene. Samme gjelder sjokoladefløten til sjokoladekremen og smeltet sjokolade til sjokoladespon. På serveringsdagen kan du da piske opp sjokoladefløten, skrape sjokoladespon og sette sammen kaken.

♥ De fine hvite formene fås kjøpt i nettbutikken til Adlibris.no i flere størrelser. Veldig kjekt å ha 3 kakeformer i samme størrelse! Jeg har her brukt formene i størrelse 21 cm i diameter, se HER. Det gir en veldig høy og flott kake. Bruker du 3 former som er 24 cm i diameter i stedet, blir kaken litt lavere, men fortsatt veldig flott. Du kan da redusere steketiden med 5 minutter.

♥ Kakefatet i IMK-serien finner du HER. Det er flott og solid og tåler en stor kake. Matchende asjett og krus finner du HER og HER. Det finnes også andre fat, skåler og boller i serien, se link til hele IMK-serien HER.

♥ Denne kaken smaker aller best på serveringsdagen siden sjokoladefløten da er mest luftig, men den tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager.

 

Denne kaken er deilig å servere med en kopp varm kaffe!

 

 

Nydelig sjokoladekake til dager man vil markere litt ekstra!

 

  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokolade- og kaffedrøm

Ingredienser

Kakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 2 dl sterk kaffe
♥ 350 g hvitt sukker
♥ 350 g brunt sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 egg
♥ 1 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g lys kokesjokolade
♥ 100 g melis

Sjokoladespon:
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter og varm kaffe. La blandingen stå til sjokoladen har smeltet (sett eventuelt kjelen en liten stund tilbake på platen på lav varme for at sjokoladen skal smelte skikkelig). Rør blandingen jevn og avkjøl i et par minutter.

Bland hvitt sukker, brunt sukker, hvetemel og bakepulver sammen i en bollen.

Visp eggene lett sammen og ha dette i bollen med det tørre sammen med sjokoladeblandingen og melk. Rør kraftig i noen minutter så du får en jevn kakerøre (den blir temmelig tynn i konsistensen).

Finn frem 3 kakeformer som er 21 cm i diameter (se tips) og kle dem med bakepapir i bunnen. Fordel kakerøren jevnt i de 3 formene.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til de er gjennomstekte. La de avkjøles i formen til de er helt kalde (gjerne over natten).

Sjokoladekrem:
Start gjerne med å lage denne også dagen før servering:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt lys kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den stå i kjøleskapet i minst noen timer og gjerne over natten.

Dagen etter tas kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Sjokoladefløten skal nå være en god del tykkere enn dagen før. Rør inn melis. Pisk sjokoladefløten opp en kort stund med elektrisk håndmikser til den er fast nok til å kunne smøres utover kaken (se tips).

Sjokoladespon:
Sjokoladespon kan også lages klart dagen i forveien:
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Ha den på en bakepapirdekket fjøl eller lignende. Sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet.

Ta deretter ut fra kjøleskapet og la stå i romtemperatur til sjokoladen er akkurat myk nok til at du kan skrape spon av sjokoladen med en kniv. Oppbevar sjokoladespon i kjøleskapet til det skal brukes.

Montering av kaken:
På serveringsdagen tas kakene ut av formene.

Pisk opp sjokoladekremen som beskrevet ovenfor. Legg den nederste kakebunnen på kakefatet. Fyll sjokoladekremen mellom kakebunnene.

Smør deretter resten av sjokoladekremen rundt hele kaken. Dekk toppen av kaken med sjokoladespon.

Dryss over melis til pynt.

Tips

♥ Denne kaken er det veldig lurt å starte med dagen før servering. Lag gjerne ferdig kakebunnene. Pakk de inn i plast og la de avkjøles over natten i formene. Samme gjelder sjokoladefløten til sjokoladekremen og smeltet sjokolade til sjokoladespon. På serveringsdagen kan du da piske opp sjokoladefløten, skrape sjokoladespon og sette sammen kaken.

♥ De fine hvite formene fås kjøpt i nettbutikken til Adlibris.no i flere størrelser. Veldig kjekt å ha 3 kakeformer i samme størrelse! Jeg har her brukt formene i størrelse 21 cm i diameter. Det gir en veldig høy og flott kake. Bruker du 3 former som er 24 cm i diameter i stedet, blir kaken litt lavere, men fortsatt veldig flott. Du kan da redusere steketiden med 5 minutter.

♥ Denne kaken smaker aller best på serveringsdagen siden sjokoladefløten da er mest luftig, men den tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager.

07.02.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Kan denne kaken lages i langpanne, evt liten langpanne?:)

Fantastisk kake!!! Kan virkelig anbefales! Jeg hadde ikke tre forskjellige former, men en form. Delte røren i tre, ble ca 6,3 dl og stekte på tur. Tok tid, men fungerte veldig bra.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter