Sjokoladekonfekt med mintfyll

Annonse: Freia

Hei,

Hjemmelaget sjokoladekonfekt er skikkelig luksus å ha på lur, enten det er for å nyte noe søtt til kaffekoppen selv eller å gi bort i gave. Med Freia Dronningsjokolade blir sjokoladesmaken på konfekten rik og fyldig og akkurat passe søt.

 

 

Sjokoladekonfekt kan fylles med ulike typer fyll. Her har jeg brukt hjemmelaget mintfyll, som smaker nydelig og friskt av peppermynte, og som dessuten gir lekker hvit fargekontrast til den mørkebrune konfekten.

 

 

Se også Sjokoladekonfekt med salt karamell.

Denne oppskriften holder til ca. 36 stk konfektbiter (2 silikonformer).

 

Ingredienser:

♥ 400 g Freia Dronning kokesjokolade

Mintfyll:
♥ 250 g melis
♥ 1 stor eggehvite
♥ 5-10 dråper peppermynteolje


Fremgangsmåte:

Støping av konfektformene:

Start med å smelte sjokolade.

 

 

Jeg synes dette er tryggest å gjøre i en skål over vannbad (se tips).

 

 

Sjokoladen smelter gradvis og skånsomt når det gjøres over vannbad.

 

 

Avkjøl den smeltede sjokoladen til den er ca. 30°C.

 

 

Finn frem ren tallerken og konfektformer.

 

 

Start med å fylle en av formene helt opp med smeltet sjokolade.

 

 

Jeg bruker en skje til å fordele sjokoladen utover.

 

 

Bank formen lett i bordet slik at sjokoladen legger seg helt i bunnen av konfektformene og du fjerner luftbobler. Snu så silikonformen opp ned slik at overflødig sjokolade renner ned på tallerkenen. Skrap bort overflødig sjokolade oppå formen. Sett silikonformen i kjøleskapet og gjenta med den andre formen.

Overflødig sjokolade på tallerkenen skraper du av med en slikkepott og tilbake ned i skålen som står over vannbadet.

 

Mintfyll:

Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis og noen dråper peppermynteolje til en glatt masse.

 

 

 

Ha mintfyllet i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden.

 

 

Ta formene ut av kjøleskapet når sjokoladeskallet har stivnet.

 

 

Fyll opp med mintfyllet, men husk at det må være litt plass igjen til å ha sjokolade på toppen.

 

 

Sett formene tilbake i kjøleskapet i ca. en halvtime slik at mintfyllet får satt seg.


Tetting av formene:

Ta formene ut av kjøleskapet. Fyll opp toppen av formene med resten av den smeltede sjokoladen.

 

 

Sett formen på en tallerken og skrap med en spatel, stekespade eller lignende, slik at overflødig sjokolade fjernes og toppen blir glatt.

 

 

Gjenta med den andre formen og sett så begge i kjøleskapet, gjerne i en times tid så sjokoladekonfekten stivner ordentlig.

 

 

Trykke ut konfekten:

Når sjokoladen har stivnet helt, er det lett å trykke sjokoladekonfekten ut av silikonformene.

 

 

Bruk en liten kniv til å skjære vekk overflødig sjokolade som har festet seg til konfekten.

Ikke ta for mye på konfekten med fingrene, for å unngå fingermerker og at sjokoladen smelter.

 

 

Legg konfekten på en asjett eller liten boks og oppbevar kjølig frem til servering.

 

 

Superlekker sjokoladekonfekt med mintfyll!

 

 

 

 

 

Gi gjerne sjokoladekonfekt i gave. Det er veldig hyggelig å få!

 

 

Tips:

♥ Når du smelter sjokoladen, er det viktig at du ikke lar vannet fosskoke slik at du får vanndamp i sjokoladen, for kommer det vann i sjokoladen, vil den raskt kunne korne seg.

♥ Du kan alternativt smelte sjokoladen i en skål i mikroen. Varm da sjokoladen i 1 minutt av gangen. Rør rundt mellom hver gang og slutt når sjokoladen har nesten smeltet. La da sjokoladen stå i noen minutter til den smelter helt.

♥ For at konfekten skal holde bedre og ikke smelte for raskt når du tar i den, bør du temperere den smeltede sjokoladen før du har den i formene. I praksis betyr det bare å avkjøle den smeltede sjokoladen til den er ca. 30°C.

♥ Peppermynteolje fås kjøpt i noen kjøkkenutstyrsbutikker og på apoteket. Jeg har brukt denne typen:

 

 

Husk at peppermynteolje har sterk smak, så noen få dråper er nok!
 

♥ Silikonformer til sjokoladekonfekt fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Som et alternativ kan du også bruke små aluminiumsformer (f eks disse beregnet på lys som fås kjøpt i matbutikker.. Smile ):

 

 

Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og fyll litt i hver form.

 

 

Fyll på med mintfyll.

 

 

Og dekk med smeltet sjokolade.

Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Nydelig sjokoladekonfekt!

Og liker du After Eight, kommer du til å elske Sjokoladekonfekt med mintfyll!

 

 

Håper du fikk lyst til å lage hjemmelaget konfekt, du også. Det er virkelig en artig avveksling til julebaksten.

 

 

Kos deg med nydelig, hjemmelaget sjokoladekonfekt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Sjokoladekonfekt med mintfyll
Ingredienser

♥ 400 g Freia Dronning kokesjokolade

Mintfyll:
♥ 250 g melis
♥ 1 stor eggehvite
♥ 5-10 dråper peppermynteolje

Fremgangsmåte

Støping av konfektformene:
Start med å smelte sjokolade. Jeg synes dette er tryggest å gjøre i en skål over vannbad (se tips). Sjokoladen smelter gradvis og skånsomt når det gjøres over vannbad. Avkjøl den smeltede sjokoladen til den er ca. 30°C.  Finn frem ren tallerken og konfektformer. Start med å fylle en av formene helt opp med smeltet sjokolade. Jeg bruker en skje til å fordele sjokoladen utover. 

Bank formen lett i bordet slik at sjokoladen legger seg helt i bunnen av konfektformene og du fjerner luftbobler. Snu så silikonformen opp ned slik at overflødig sjokolade renner ned på tallerkenen. Skrap bort overflødig sjokolade oppå formen. Sett silikonformen i kjøleskapet og gjenta med den andre formen.

Overflødig sjokolade på tallerkenen skraper du av med en slikkepott og tilbake ned i skålen som står over vannbadet.

Mintfyll:
Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis og noen dråper peppermynteolje til en glatt masse. Ha mintfyllet i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden. Ta formene ut av kjøleskapet når sjokoladeskallet har stivnet. Fyll opp med mintfyllet, men husk at det må være litt plass igjen til å ha sjokolade på toppen.

Sett formene tilbake i kjøleskapet i ca. en halvtime slik at mintfyllet får satt seg.

Tetting av formene:
Ta formene ut av kjøleskapet. Fyll opp toppen av formene med resten av den smeltede sjokoladen.  Sett formen på en tallerken og skrap med en spatel, stekespade eller lignende, slik at overflødig sjokolade fjernes og toppen blir glatt.  Gjenta med den andre formen og sett så begge i kjøleskapet, gjerne i en times tid så sjokoladekonfekten stivner ordentlig. 

Trykke ut konfekten:
Når sjokoladen har stivnet helt, er det lett å trykke sjokoladekonfekten ut av silikonformene.  

Bruk en liten kniv til å skjære vekk overflødig sjokolade som har festet seg til konfekten. Ikke ta for mye på konfekten med fingrene, for å unngå fingermerker og at sjokoladen smelter.  Legg konfekten på en asjett eller liten boks og oppbevar kjølig frem til servering.  

Tips

♥ Når du smelter sjokoladen, er det viktig at du ikke lar vannet fosskoke slik at du får vanndamp i sjokoladen, for kommer det vann i sjokoladen, vil den raskt kunne korne seg.

♥ Du kan alternativt smelte sjokoladen i en skål i mikroen. Varm da sjokoladen i 1 minutt av gangen. Rør rundt mellom hver gang og slutt når sjokoladen har nesten smeltet. La da sjokoladen stå i noen minutter til den smelter helt.

♥ For at konfekten skal holde bedre og ikke smelte for raskt når du tar i den, bør du temperere den smeltede sjokoladen før du har den i formene. I praksis betyr det bare å avkjøle den smeltede sjokoladen til den er ca. 30°C.

♥ Peppermynteolje fås kjøpt i noen kjøkkenutstyrsbutikker og på apoteket. Husk at peppermynteolje har sterk smak, så noen få dråper er nok!

♥ Silikonformer til sjokoladekonfekt fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Som et alternativ kan du også bruke lysmansjetter, som også fungerer som små aluminiumsformer. Lysmansjetter fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift