Smuldrepai med pære, eple og marsipan

Smuldrepai med pære, eple og marsipan

03.11.2014


Vi kjører en quick fix på en mandag  Smile

Denne smuldrepaien smaker rett og slett supergodt - og det hører du på navnet, ikke sant?

 


Dette er smaker som passer veldig godt sammen.

 

Ingredienser:

♥ 250 g eplesyltetøy med biter
♥ 3 pærer
♥ 2 epler
♥ 1 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 200 g hvetemel
♥ 170 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)

Pynt:
♥ 50 g mandelflak
♥ 2 ss brunt sukker

 

Fremgangsmåte:

Fordel syltetøyet i bunnen på en ildfast form med høye kanter (ca. 26 cm i diameter).

Skrell og rens pærer og epler og del dem i båter som legges oppå syltetøyet i formen. Dryss kanel over frukten.

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over frukten i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

 


Jeg pyntet smuldrepaien med epler laget av marsipan, som jeg synes ble veldig dekorativt!  Smile 

 

 

Tips:

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Marsipaneplene som jeg brukte til pynt kjøpte jeg i et konditori. Du kan eventuelt lage egne med figurmarsipan (rød rull fra Odense) og bruke rød og grønn konditorfarge.

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

 


Jeg valgte meg her en av familiens favorittiskremer med bjørnebær og eggelikør, som akkompagnerte smakene fra den varme smuldrepaien på en utmerket måte! 

 

 

♥ Se også Smuldrepai med marsipan og bær.


Nå på senhøsten synes jeg imidlertid at kombinasjonen pærer og epler smaker aller best!

 


Her ligger alt til rette for innekos.  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med pære, eple og marsipan

Ingredienser

♥ 250 g eplesyltetøy med biter
♥ 3 pærer
♥ 2 epler
♥ 1 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 200 g hvetemel
♥ 170 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)

Pynt:
♥ 50 g mandelflak
♥ 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Fordel syltetøyet i bunnen på en ildfast form med høye kanter (ca. 26 cm i diameter).

Skrell og rens pærer og epler og del dem i båter som legges oppå syltetøyet i formen. Dryss kanel over frukten.

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over frukten i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

Tips

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

03.11.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei Kristine :)
Denne skal jeg lage til gjestene som kommer på fredag....Mmmmm...Gleder meg. Snakker om luksussmuldrepai :-)
Men jeg lurer på om du har forsøkt å lage den med kransekakemasse? Du skjønner, jeg har en rull Odense kransekakemasse jeg skulle brukt opp... Hva tror du? Hilsen Camilla

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter