Suksessbomber

Suksessbomber

08.04.2011


Her i huset ELSKER vi "Suksesskake", og derfor finner du også mange forskjellige varianter av denne kaken her på detsoteliv.no. Dette er kjempegode "Suksessbomber" som lages som lekre porsjonskaker. Med den deilige, gule kremen er dette fantastiske kaker å servere til påske!

Suksessbomber

Ingredienser

Mandelbunner:
4 eggehviter
250 g melis
250 g mandler

Gul krem:
100 g sukker
2 ss kremfløte
4 eggeplommer
1,5 ts vaniljesukker
175 g smør

Pynt:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til marengs. Vend i malte mandler.

Sett deigen i runde topper på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter noe utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Avkjøl helt.

Til den gule kremen has sukker, fløte, eggeplommer og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig pisking til kremen tykner (pass nøye på så kremen ikke svir seg i bunn). Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den har tykk smørekonsistens.

Smør et tykt lag gul krem på hver av mandelbunnene. Sett kakene i fryser i 30 min.

Smelt kokesjokolade sammen med delfiafett. Ringle sjokoladen over den gule kremen på kakene til pynt. Sett kakene kjølig til sjokoladen stivner.

Tips

"Suksessbomber" bør oppbevares kjølig helt frem til servering. Kakene kan også fryses og de tiner raskt.

- -

"Try not to become a man of success,
but rather try to become a man of value."

(Albert Einstein)

08.04.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Hei hvor mange kaker får en ca av denne oppskriften?

56- 60 stk

Det lurer jeg også på!

Kordan e dissa å fryse??

Mener om man kan frys de med kremmen og sjokoladen på?:)

Hei, går det ant å sette deigen i muffinsforme? Så man får fine runde bunder:)

Hei, vil lage denne i langpanne - har du egen oppskrift til det eller passer denne? :)

Jeg prøvde denne oppskriften, men i stedet for mandelbunner lagde jeg små makronkaker og pisket den gule kremen for å få den tykk nok til å fungere som fyll. Ble kjempesuksess! Kjempegode og kjempepopulære hos alle. Suksessmakroner er å anbefale!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter