
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Pynt:
50 g mandelflarn uten skall
sukker
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
350 g avrente hermetiske mandariner (dvs 2 små bokser)
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over mandelflarn.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk kremfløte og melis til krem. La mandarinene renne godt av og hakk dem opp i små biter. Bland mandarinene inn i kremen.
Bre fyllet over den kalde kaken. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.
Det er viktig at mandarinene får renne godt av seg for å unngå at kaken blir for bløt. Ha mandarinene i en sil og press ut saften. La de eventuelt så ligge å tørke litt på et stykke tørkerull.
Kaken må være helt kald før du brer over kremfyllet, ellers smelter kremen.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1164
Brukere i dag: 11099
Brukere siste 7 dager: 137233
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar