Brukere online: 59
Brukere i dag: 721
Brukere siste 7 dager: 172840
Vaniljesauskake er en av mine favorittkaker EVER!
Jeg har laget den i mange varianter (se her), og nå også med blåbær. Kan lages med friske eller frosne bær.
Rett og slett en supernydelig langpannekake!
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g blåbær
♥ 4 ss perlesukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Fordel over rikelig med blåbær. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter.
Sikt over melis før servering.
Herlig med en stor og deilig langpannekake!
Vanilje og blåbær er jo nydelige smaker sammen!
Dette er en slik myk og herlig hverdagskake som alle liker...
Kjekt å fylle opp fryseren med en deilig langpannekake!
Tips:
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unngå at deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Jeg liker å bruke skogsblåbær til denne kaken. De gir best smak, og siden bærene er små, synker de ikke til bunns i kaken under stekingen.
♥ Det går greit å bruke frosne blåbær, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Gi dem et nytt melisdryss etter tining, så ser de nystekte ut!
Norske blåbær er virkelig gull!
Nyt blåbærene i denne nydelige kaken!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g blåbær
♥ 4 ss perlesukker
Pynt:
♥ melisdryss
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Fordel over rikelig med blåbær. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter. Sikt over melis før servering.
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unngå at deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Jeg liker å bruke skogsblåbær til denne kaken. De gir best smak, og siden bærene er små, synker de ikke til bunns i kaken under stekingen. Det går greit å bruke frosne blåbær, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Gi dem et nytt melisdryss etter tining, så ser de nystekte ut!
Skriv ny kommentar