Vegansk gulrotkake


Denne saftige gulrotkaken inneholder verken egg eller melkeprodukter og egner seg derfor godt for veganere, eller de som er allergiske for egg og melk.

Gulrotkaken er så god at ingen vil tenke på den som noe annerledes enn vanlige gulrotkaker!  Smile

 

 

Gulrotkaken er kjempegod som den er, men kan gjerne dekkes med en ostekrem. Siden jeg selv ikke er veganer, dekket jeg gulrotkaken med en standard ostekrem som inneholder vanlig kremost og smør. Veganere kan enkelt lage en alternativ ostekrem med vegansk kremost og margarin (se tipsfeltet i oppskriften).

 

 

Granateplekjerner og hakkede mandler er alltid supergodt på gulrotkake! 

 

 

Oppskriften er til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl olje
♥ 2 ts eddik
♥ 400 g gulrot (renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler


Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

 

 

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken.

 

 

 

Renskjær kantene på kaken.

 

 

Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 


Tips:

♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker.

♥ En annen kjempegod vegansk kake er sjokoladekaken Crazy Cake som finnes i litt ulike varianter her på bloggen: Crazy Cake og Ultimate Chocolate Crazy Cake og se langpanneversjonen Crazy Chocolate Cake og Crazy Devil Chocolate Cake

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

 

 

Nydelig gulrotkake! 


Trenger absolutt ikke være veganer for å digge denne kaken her, altså!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Vegansk gulrotkake
Ingredienser

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl olje
♥ 2 ts eddik
♥ 400 g gulrot (renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken. Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

Tips

♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker. 

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

23 kommentarer

Veganere spiser ingenting somhar sitt opphav i dyreriket - kremost er, meg bekjent, et melkeprodukt ...

Hei,
det finns flere ulike typer av veganskkremost: t.ex. oatley eller tofutti. Så jo, det går fint å göre kaken helvegan!

Som svar på av Veganmamma (ikke bekreftet)

Takk! Ja, nettopp det jeg også har skrevet i tipsfeltet :-)

Hei!

Vet du om denne blir bra med glutenfritt mel? :)

Hei,

Må oppskriften tilpasses om man lager den som muffins? Steketid f.eks.?

Mvh. Anna

Med 20x30 cm langpanne rant kaken nesten over under steking, og ble bare halvstekt på 30min. Må være noe feil i proporsjonene her...

Jeg skal lage denne kaken i dag, og jeg lure veldig på om 20x30 cm virkelig kan stemme? Mengdene ser mer passe ut for en form på 30x40.

Jeg lurer på det samme som Silje og Charlotte. Min form har innermål på 26x39 cm og var veldig understekt i midten etter 30 minutter?

Gleder meg til å prøve denne oppskriften Den skal bakes uten gluten - har du forslag til hva slags godt mel hvetemel kan erstattes med i denne oppskriften?

Heija, bare lurte på om jeg kan redusere sukkret til 250 gr, 450gr er så ekstremt mye.

Mvh silje

Jeg skal bake denne igjen, men kommer til i allefall halvere sukkermengden. Den var veldig søt!
Og jeg ser også for meg som flere ovenfor at denne kan man godt ha i en større form.
Den ble høy og ikke gjennomstekt på 35 min. Og som sagt av de gulrotkakene jeg har laget var det veldig, egentlig altfor søt. Ser også at jeg på andre oppskrifter jeg har ikke har like mye melis i kremosten.
Men! Den får pluss fordi det ikke er egg i den, og derav blir den prøvd ut videre med mindre sukkermengde.

20x30-form er altfor lite! Kaken ble veldig høy og ble aldri ferdigstekt midt i. Jeg stekte kaken i 55 minutter og den var fortsatt rå, nesten rennende i midten.

Oppskriften på selve kaken ser ut til å være en direkte rip-off fra Veganmisjonen sin gulrotkake (trøstekake). http://www.veganmisjonen.com/2014/10/oppskrift-trstekake-gulrotkake-lan… Synes det burde være en selvfølge at Veganmisjonen ble kreditert - det er ufint å ikke gjøre det. Når det er sagt, Veganmisjonen har brukt form på 30x40, noe som kan forklare hvorfor kaken renner over og blir rå, for dere som har fulgt Det Søte Liv sin fremgangsmåte.

Hei. Ser det står eddik i oppskriften, har aldri brukt det i baking før så jeg er litt usikker på hvilken type som er ok. Hehe! Litt dumt å ta en som ikke egner seg, så blir vi syk... 🙃

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift