Vegansk gulrotkake

07.01.2018


Denne saftige gulrotkaken inneholder verken egg eller melkeprodukter og egner seg derfor godt for veganere, eller de som er allergiske for egg og melk.

Gulrotkaken er så god at ingen vil tenke på den som noe annerledes enn vanlige gulrotkaker!  Smile

 

 

Gulrotkaken er kjempegod som den er, men kan gjerne dekkes med en ostekrem. Siden jeg selv ikke er veganer, dekket jeg gulrotkaken med en standard ostekrem som inneholder vanlig kremost og smør. Veganere kan enkelt lage en alternativ ostekrem med vegansk kremost og margarin (se tipsfeltet i oppskriften).

 

 

Granateplekjerner og hakkede mandler er alltid supergodt på gulrotkake! 

 

 

Oppskriften er til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl olje
♥ 2 ts eddik
♥ 400 g gulrot (renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler


Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

 

 

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken.

 

 

 

Renskjær kantene på kaken.

 

 

Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 


Tips:

♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker.

♥ En annen kjempegod vegansk kake er sjokoladekaken Crazy Cake som finnes i litt ulike varianter her på bloggen: Crazy Cake og Ultimate Chocolate Crazy Cake og se langpanneversjonen Crazy Chocolate Cake og Crazy Devil Chocolate Cake

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

 

 

Nydelig gulrotkake! 


Trenger absolutt ikke være veganer for å digge denne kaken her, altså!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Vegansk gulrotkake

Ingredienser

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl olje
♥ 2 ts eddik
♥ 400 g gulrot (renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken. Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

Tips

♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker. 

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

07.01.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

mmmm,, det så virkelig godt.. ;-)

pokker nå må man ut i kjøleskapet en tur.. :-)

mvh
Ronny
www.LEDonline.no

Haha :-)

Veganere spiser ingenting somhar sitt opphav i dyreriket - kremost er, meg bekjent, et melkeprodukt ...

Hei,
det finns flere ulike typer av veganskkremost: t.ex. oatley eller tofutti. Så jo, det går fint å göre kaken helvegan!

Takk! Ja, nettopp det jeg også har skrevet i tipsfeltet :-)

Hei!

Vet du om denne blir bra med glutenfritt mel? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet