Brukere online: 64
Brukere i dag: 928
Brukere siste 7 dager: 155267
Yummy wintertime food
Jeg bruker oppskriften på Verdens beste boller og lager Verdens beste sjokoladeruller. Bollene med denne artige fasongen kalles ofte "Chocolate Twists" i USA.
Se også oppskrift på Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists), som er basert på samme oppskrift, men der bollene er fylt med kanelfyll i stedet for sjokoladefyll.
Oppskriften gir ca. 30 stk.
.... fresh from the oven...
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 150 g brunt sukker
♥ 50 g kakao
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen.
Bland mykt smør sammen med brunt sukker og kakao. Smør sjokoladefyllet over leivene.
Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 15 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.
Etterhev bollene nå i 1 time. Pensle over bollene med egg som vispet lett sammen med litt vann. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå.
♥ Bollene er fine å fryse.
♥ Det går selvsagt fint an å lage denne type sjokoladeruller med hvilken som helst gjærdeig. Bruk den du liker best og ikke føl deg bundet til å bruke denne som jeg her foreslår. Fremgangsmåten for fylling og bretting blir akkurat den samme, men med en annen type gjærdeig trenger du kanskje ikke like lang etterheving og kan bruke litt lavere steketemperatur. Når det er sagt, anbefaler jeg deg virkelig å prøve ut denne oppskriften, som i alle fall jeg har falt helt pladask for!
This is delicious stuff...
* to make
* to bake
* to eat
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 150 g brunt sukker
♥ 50 g kakao
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen.
Bland mykt smør sammen med brunt sukker og kakao. Smør sjokoladefyllet over leivene.
Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 15 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.
Etterhev bollene nå i 1 time. Pensle over bollene med egg som vispet lett sammen med litt vann. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå.
♥ Bollene er fine å fryse.
♥ Det går selvsagt fint an å lage denne type sjokoladeruller med hvilken som helst gjærdeig. Bruk den du liker best og ikke føl deg bundet til å bruke denne som jeg her foreslår. Fremgangsmåten for fylling og bretting blir akkurat den samme, men med en annen type gjærdeig trenger du kanskje ikke like lang etterheving og kan bruke litt lavere steketemperatur. Når det er sagt, anbefaler jeg deg virkelig å prøve ut denne oppskriften, som i alle fall jeg har falt helt pladask for!
7 kommentarer
Hvor mange porsjoner?
Hvor mange porsjoner?
ca 30 stk blir det
ca 30 stk blir det
Fikk 52! stk jeg.....
Fikk 52! stk jeg.....
Men måtte bruke 4 dl mer mel for å få deien smidig og ikke klissete...
Brukte nok litt lite fyll ser jeg nå...blir spennende å se når dem er ferdige..
Hei :) Disse skal prøves, men
Hei :) Disse skal prøves, men er det best å bruke fersk eller tørr gjør?
Er disse gode dagen derpå?
Er disse gode dagen derpå? Tenkte lage i dag og servere i mogen:)
skal det virkelig väre 100 g
skal det virkelig väre 100 g gjär ?
Jeg synes faktisk disse er
Jeg synes faktisk disse er best med nutella i stedet for den sjokoladeblandingen som står der! Fantastiske boller!
Skriv ny kommentar