Arkiv: januar 2005

31.01.2005

Her har du en kjempegod oppskrift på en liten og enkel banankake med utrolig NYDELIG smak!

Kategorier: Formkaker
31.01.2005


Grahamskake er oppkalt etter den amerikanske presten og helsefreaken Sylvester Graham, som oppfant det grove "grahamsmelet" der kornkjernen, kimen og skallet blir knust hver for seg og deretter blandet sammen til slutt.

Grahamskake er en kjempesunn kake - men ikke la deg skremme - kaken er supergod likevel med herlig smak av ingefær og appelsin.

Kategorier: Formkaker
31.01.2005

Dette er en havrevariant av "Langpannekake med nøtter og kanel". Også denne her er KJEMPEGOD! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
31.01.2005

Her har du oppskriften på en lettvint og kjempegod langpannekake. Rømme gjør kaken myk og saftig, og toppingen med nøtter og kanel gir veldig god smak! Oppskriften er til stor langpanne. Se også oppskrift på "Langpannekake med havre og kanel".

Kategorier: Langpannekaker
31.01.2005

Mozart regnes som en av de største komponister i verdenshistorien. Han ble bare knapt 36 år gammel, men det sies at bare det å skrive av alt han har komponert krever 3 menneskeliv! Som 8-åring skrev han sin første symfoni. En berømt fortelling er dessuten at han som liten gutt ble med faren sin til Roma. I Vatikanet hørte de på messen til Gregorio Allegris "Miserere". Notene var strengt hemmelige, men Mozart gikk rett hjem og skrev ned alle notene etter husken - hvilket er en menneskelig umulighet. Altså åpenbart et menneske med overnaturlig talent, men musikkens skjønnhet viser at det også må ha vært mye varme følelser, humor og fantasi i Mozart. Det sier for så vidt alt at spedbarn anbefales å høre på musikk av Mozart for å få aller beste utvikling og start på livet. "Mozartkuler" er berømte og lekre konfektkuler med marsipan, nougat og mørk sjokolade. Litt konjakk i marsipanen er valgfritt - men anbefales! Oppskriften gir 15 stk.

Kategorier: Småkaker
30.01.2005

Mmmm - her har du en voksen og mektig konfektkake. Kaken er litt fuktig i midten og er laget med skikkelig mørk sjokolade...... deilig.....

Kategorier: Sjokoladekaker
30.01.2005

"Zimtsterne", eller "Kanelstjerner" som disse kakene heter på norsk, er blant de aller mest kjente julesmåkakene i Tyskland. I Norge er de ikke særlig vanlige og jeg har faktisk aldri opplevd å få servert dem noe sted. Kakene er VIDUNDERLIG GODE og jeg har alltid - uten unntak - blitt spurt om oppskriften når jeg har servert dem!

Kakene ligner på kransekake med smak av litt kanel og kjennetegnes av den delikate, hvite glasuren med litt smak av rom. Så ønsker du å lage noen LEKRE og litt utradisjonelle julesmåkaker til jul, anbefaler jeg disse på det aller sterkeste!!!

Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
30.01.2005

Jeg ser stadig etterspørsler etter oppskriften på denne populære langpannekaken i ulike ukeblader. Kaken kjennetegnes av at det er rømme i deigen og at den er dekket med en nydelig glasur laget av kaffe og Firkløversjokolade. Kaken ble for øvrig også premiert i en kakekonkurranse i Norsk Ukeblad i 1992, den gang under navnet "Sissels sjokoladekake".

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
29.01.2005

"Konfektkuler" er deilig snop som lages med havre og kakao. Kulene ligner på "Sjokoladekuler", men skal rulles i sjokoladestrøssel i stedet for kokos. Oppskriften gir 35 stk.

Kategorier: Småkaker
29.01.2005

"Festmuffins" er morsomme å pynte og kjempegode å spise. Kefir gjør muffinsene ekstra myke og saftige. Oppskiften gir 12 store muffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes

Sider