Arkiv: november 2007

27.11.2007

I min ungdom jobbet jeg i flere år på det som dengang var Oslos mest populære konditori. En jobb jeg elsket selvsagt, selv om det var travelt! Ved juletider kunne det likevel bli i overkant hektisk, med utålmodige kunder i kø langt ut på gaten. I brødhyllen stod det nystekt Julekake, Vørterkake og Hvetekake på rad og rekke. Det som forsvant først var alltid Hvetekake.

Denne kjempegode oppskriften gir 3 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
27.11.2007

Av utseende ligner "Hvite kakefigurer" litt på "Kakemenn" (se oppskrift på detsoteliv.no), men oppskriften er likevel en helt annen. "Hvite kakefigurer" blir tynne og harde i konsistensen, mens "Kakemenn" skal være tykke og myke. Se dessuten oppskrift på "Småkakefigurer", som også er veldig gode og lages med en slags mørdeig. Hvis du vil, kan "Hvite kakefigurer" pyntes med konditorfarge slik som på bildet, men det er ikke nødvendig.

Kategorier: Småkaker
27.11.2007

Hvite som snø og deilig søte å ha på tungen... Marengs kan lages på ulike måter. Denne varianten piskes over vannbad som er typisk for "Sveitsiske marengs". Det får marengsene til å bli litt seige i midten, og det er slik de skal være. Se oppskrift på "Pikekyss" dersom du ønsker marengs som er tørre tvers igjennom (også kalt "Franske marengs"). En annen nydelig variant er "Italienske marengs".

Kategorier: Småkaker
26.11.2007

Gelétopper brukes vanligvis som pynt på kaker, men når du lager "Godiskonfekt" inngår gelétopper som ingrediens! I tillegg inneholder konfekten sjokolade, kokos og hasselnøtter. Lett å lage! Oppskriften gir 40 stk.

Kategorier: Småkaker
26.11.2007

Mye bra kommer fra Brussel! "Brusselkjeks" er mørdeigskaker som mange nordmenn baker til jul. Ofte rulles kakene i rødfarget perlesukker slik som på bildet, men du kan også bruke vanlig perlesukker eller finhakkede, skåldede mandler. Oppskriften gir 50 stk. Se også oppskrift på den svenske varianten "Nötbryssel".

Kategorier: Småkaker
26.11.2007

"Prestegårdsringer" er helt spesielle, gammeldagse, norske småkaker. Kakedeigen inneholder bare smør, rømme og mel. "Prestegårdsringer" blir luftige, fete, sprø og hvite i fargen. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
26.11.2007

"Hvite sjokoladekuler" er lekker konfekt laget med hvit sjokolade. Kulene rulles i kokos eller fint hakkede mandler. Oppskriften gir 20 stk.

Kategorier: Småkaker
26.11.2007

"Daimtrøfler" er knallgodt julegodt! Oppskriften er hentet fra Tines julehefte (2006) og gir 30 stk.

Kategorier: Småkaker
25.11.2007

Disse nydelige småkakene er laget etter samme oppskrift som "Kringler". Å ha en kakeboks full av "Kranser" kan være lurt hele året, for kakene er perfekte å servere til alle slags anledninger. Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Småkaker
25.11.2007

Oppskriften på "Kringler" er hentet fra pakken med perlesukker fra DanSukker. Kakedeigen innholder både smør og kremfløte, hvilket gir kakene nydelig smak. "Kringler" blir skjøre og delikate og gjennomført lekre å se på! Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Småkaker

Sider