Arkiv: juni 2009

17.06.2009

Lette, sprø og kjempepopulære kjeks! Fargerike Non Stop blandes inn i deigen før kakene stekes. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
15.06.2009

Søte piker med respekt for seg selv har egen, hemmelig multemyr...;-)

Kategorier: Paier/Terter
15.06.2009

Deilig, myk banankake som inneholder både moste bananer og bananer i skiver. Duften av den nystekte kaken kommer til å få både deg og de du måtte ha der hjemme til å gå bananas:) Server kaken helst litt lunken med melisdryss og med vaniljekrem eller iskrem som tilbehør.

Kategorier: Formkaker
14.06.2009

Betegnelsen "lubben" vil kanskje mange se på som en fornærmelse i våre dager. Men hvem vil vel ha en tynn, flat og mager "Hvetekrans"? Her skal det bule, svulme og dufte varmt og nybakt over hele nabolaget - og gjett om du blir fornøyd! :-)

Kategorier: Gjærbakst o.l.
12.06.2009


VISE FOR GÆRNE JINTER (Alf Prøysen) 

Oppå Lauvåsen veks det jordbær, fine jordbær, raue jordbær,

hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på.

Men ett er for gammalt, det ska få stå.

Ett er for grønt, det går vi ifrå -

men aille andre ska vi ta med hemmat.

Og leve lykkelig med sukker på...

(se den søte fortsettelsen nedenfor)

Oppskriften gir 6 stk.

Kategorier: Porsjonskaker
07.06.2009

Gimme gimme some more...!!! "S'mores" er amerikanske godsaker som har fått sitt navn fordi har du først smakt én - ja, så vil du alltid ha mer! Tradisjonelle, amerikanske "S'mores" består av to grahamskjeks som fylles med sjokolade og marshmallows og deretter settes over grillen (eller bålet) til marshmallowsene har smeltet. Du finner oppskrift på slike klassiske "S'mores" ved å søke deg frem på detsoteliv.no. Her har du en spennende, amerikansk kakevariant som består av myke kjekskakebunner som fylles med deilig marshmallow creme og fyldig sjokoladekrem!

Kategorier: Sjokoladekaker
06.06.2009

Det er 6. juni og Sveriges nasjonaldag - "Svenska flaggans dag"! Og hva er vel mer svensk enn en nydelig "Mjuk mazarintårta" laget med ekte, svensk mandelmasse. Ekte mandelmasse er faktisk så svensk at jeg hittil aldri har kommet over det i norske matvarebutikker. Kaken på bildet er laget med ekte mandelmasse kjøpt i Sverige (blå rull fra Odense). Kommer du deg ikke over grensen, går det fint å bruke ekte marsipan (lilla rull fra Odense) og kna inn et par teskjeer mandelessens. Smaken blir da omtrent den samme. "Ett stort fyrfalligt leve" for "Mjuk mazarintårta", som er en enkel, men usedvanlig nydelig kake, som smaker perfekt sammen med krem og friske, sommerlige bær!!!

Kategorier: Nøttekaker
05.06.2009


Bakgrunnsmusikk når du baker Värmlandsknuter er et must! Opp med lyden på stereoanlegget (eller youtube som det heter i våre dager) og på med dansbandmusikken til Ole Ivars og låten "En bit ta Värmland"!  Smile  

Æren for denne oppskriften går selvfølgelig til söta bror. Värmlandsknuter kjennetegnes av at de lages med appelsinjuice i deigen - og de smaker NYDELIG!

Trill ut og slå knute på bollene mens du stemmer i til "Je har gitt en bit av hjertet mitt tel Värmland...". Deretter går du over til "Jag trodde änglarna fanns ...." og gleder deg til durskiftet...  Grin Jeg garanterer både vellykket bakst og glad stemning på kjøkkenet!

Oppskriften gir ca 18 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
05.06.2009

"Jeg elsker enkle nytelser. De er det kompliserte menneskets siste atspredelse" (Oscar Wilde).

Kategorier: Sjokoladekaker
04.06.2009


The only way to get rid of a temptation is to yield to it.

Resist it, and your soul grows sick with longing for the things it has forbidden to itself. 

(Oscar Wilde)


Med andre ord risikerer du rett og slett å bli syk på sjelen om du tvinger deg selv til å motstå denne fantastiske og gigantiske banankaken her - med masse valnøtter og nydelig ostekrem med hvit sjokolade! Indulge yourself...

Kategorier: Andre festkaker

Sider