Minipavlova med jordbær

Minipavlova med jordbær

12.06.2009

VISE FOR GÆRNE JINTER (Alf Prøysen) 

Oppå Lauvåsen veks det jordbær, fine jordbær, raue jordbær,

hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på.

Men ett er for gammalt, det ska få stå.

Ett er for grønt, det går vi ifrå -

men aille andre ska vi ta med hemmat.

Og leve lykkelig med sukker på...

(se den søte fortsettelsen nedenfor)

Oppskriften gir 6 stk.

Minipavlova med jordbær

Ingredienser

6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts maizena
1 ts eddik

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med mikser til du får en tykk og meget stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Form 6 små marengskaker på bakekpapirdekket stekeplate. Lag en liten grop i midten av kakene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Skru så ned temperaturen til 150°C og stek videre i 45 min. Slå av ovnen og la kakene stå i ovnen til den er kald. Marengskakene skal da virke tørre på overflaten og løse relativt lett fra bakepapiret.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kakene. Pynt med friske jordbær.

Tips

"Oppå Lauvåsen veks det gutter
fine gutter, lange gutter,
hele væla er bære gutter,
finn et strå og træ dom på

En er for gammal, hæin ska få stå.
En er for ung, hæin går vi ifrå,
men æille andre ska vi ta med hemat
og leve lykkelig med sukker på.

Oppå Lauvåsen veks det minner,
gode minner, gærne minner,
hele væla er bære minner
finn et strå og træ dom på . . .

Ett er for gammalt, det ska få stå.
Ett er for nytt, det går vi ifrå,
men æille andre ska vi ta med hemmat
og leve lykkelig med sukker på."

12.06.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei.jeg har laget pavlova .den dagen jeg laget de var de kjempegode .i dag tok jeg de opp av en tett kakeboks.nå var de blitt så seige at det gikk ikke Ann å spise de .hva har jeg gjort galt.stekte de i 30 min på i nest nederste rille på 150 grader.håper du kan hjelpe meg.

Hei jeg er 14 år og ingen ekspert men når jeg leste kommentaren din begynte jeg å tenke. Hvis du hadde tatt på kremen ville det mest sannsynlig bare være at en del av fuktigheten fra kremen ble absorbert av marengs botten og gjorde de seige.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter