Arkiv: september 2009

30.09.2009

"Blåbærkake Kanavaranta" er en spennende, finsk blåbærkake som har en annerledes og nærmest puddingaktig konsistens. Oppskriften stammer fra den berømte restauranten "Kanavaranta", som ligger etablert i en gammel lagerbygning fra forrige århundre midt i Helsinki. Her får man mat tillaget av førsteklasses, hjemlige råvarer, med et kjøkken som retter seg spesielt mot sesongens tilbud.

Kategorier: Andre festkaker
29.09.2009

Superdeilig og sunn høstkake med rørte tyttebær, krem og kjempegod kakebunn laget med havregryn!

Kaken er også dødsgod med blåbær (se "Blåbærkake med havrebunn").

Kategorier: Andre festkaker
25.09.2009

"Av alt som ikke hjelper er konjakk best" (Sitatet som min kjære, konjakkelskende mann pleier å komme med når han føler seg litt ruskete i halsen og trenger medisinering:-)) Needless to say at denne stilige valnøttkaken med vaniljekrem og konjakksjokoladekrem faller i smak hos ham!

Kategorier: Andre festkaker
23.09.2009

Utrolig myk og nydelig, amerikansk blåbærkake - for deg som er kresen på hva du putter i munnen;-)

Kategorier: Formkaker
22.09.2009

Superlekker høstkake med eplefyll og kremfyll!

Kategorier: Paier/Terter
22.09.2009

Vaniljecupcakes og marengskrem er en nydelig kombinasjon. Her har jeg stekt kakene i små, hjerteformede silikonformer og deretter hvelvet dem ut, men det går like greit å steke dem i vanlige papirformer.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
20.09.2009

Ramadan er den niende måneden i den islamske kalender. Under Ramadan fastes det fra soloppgang til solnedgang, hvilket er et ytre uttrykk for indre renselse. Den islamske kalenderen følger månen (og ikke solen som den gregorianske kalenderen vi er kjent med), derfor kan dagene for Ramadan variere med 11-12 dager. I år startet Ramadan ved nymånen 21. august og sluttet 19. september, dvs 30 dager senere. Fra og med 20. september markeres avslutningen av Ramadan med storslagen festivas som varer 3 dager. Høytiden kalles "Id ul-Fitr", og da skal alle kle seg i sine beste klær, kose seg, nyte god mat og drikke, lovprise Gud, være sosiale, vise medmenneskelighet og gi hverandre gaver. Og selvsagt serveres det "Baklava"! Du finner flere varianter av denne fantastiske kaken på detsoteliv.no. Denne lages med honningsirup.

Kategorier: Langpannekaker
20.09.2009

Det er typisk norsk å være god!

(berømt sitat av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fra nyttårstalen 1. januar 1992)

Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake!

Kaken har to lag med epler, og blir derfor ekstra saftig og god. Yum  

Kategorier: Formkaker
19.09.2009

Supersaftig eplekake som får helt fantastisk nydelig smak av at den inneholder vaniljesaus i deigen!

Kategorier: Formkaker
17.09.2009

Deilig og lettlaget smuldrepai med plommer, havre, kanel, mandelflak og lønnesirup. Serveres lun og nystekt med luftig vaniljekrem eller vaniljeis...

Kategorier: Paier/Terter

Sider