Arkiv: juli 2010

29.07.2010

Trendy, populær og kjempespennende amerikansk kake laget med bunn av knuste Oreokjeks og nydelig, kremete fyll som inneholder smeltede marshmallows og hakkede Oreokjeks. Love it!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.07.2010

I anledning vakkert sommervær i vakre sommer-Norge og at jeg nå har bakt 2500 fantastiske deilige kaker til detsoteliv.no (jippi), må det feires! Denne gangen fikk min søte, lille datter bestemme festkaken. Ikke overraskende måtte det bli en "Sommerfuglbløtkake" i yndlingsfargene hvit og rosa. Jeg fylte kaken med jordbær og masse deilig, rosa jordbærkrem og vi pyntet kaken sammen med rosa og hvite sukkerperler i forskjellige varianter. Resultatet ble nydelig, romantisk og søtt, akkurat som piker vil ha det:-) Takk til alle dere som jevnlig kommer innom detsoteliv.no, følger med på kakene jeg baker og sender koselige meldinger. Det er veldig morsomt og inspirerende for meg. Jeg gleder meg til å smake meg gjennom og vise dere de neste 2500 kakene i mitt herlige kakeeldorado:-)

Kategorier: Bløtkaker
27.07.2010

Her har du en HIMMELSK amerikansk kake! Skal jeg være ærlig, hadde jeg faktisk aldri drømt om at denne kaken skulle bli så god da jeg leste oppskriften og tenkte at jeg ville prøve den ut. Men så viste det seg å bli full klaff!!! Som du hører av navnet er kaken laget med amerikansk "maple syrup" (lønnesirup) og hakkede hasselnøtter. Kaken blir myk og fylles med herlig "maple butter frosting". En sånn kake som man får mest lyst til å gjemme bort et hemmelig sted og smugspise helt alene;-)

Kategorier: Andre festkaker
27.07.2010

Jeg elsker amerikanske kaker! Det er derfor jeg har en egen kategori for kaker "The American way" hvor du finner mange av mine yndlingskaker. Her er et nytt tilskudd til denne samlingen: "American Coffeecake" er en enkel kake å lage som er utrolig myk i konsistensen. Den smaker fantastisk av kanel og herlige pecannøtter! "American Coffeecake" er perfekt hvis du raskt vil bake en litt ekstra god hverdagskake. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.07.2010

Jeg håper dere alle fortsatt nyter sommeren! Selv er jeg tilbake fra en deilig, avslappende ferieuke på koselige Mallorca med masse sol, bading, sangria og nydelig spansk mat. Selvfølgelig klarte jeg å spore opp en spennende oppskriftsbok også;-) Den er full av fristende, spanske oppskrifter, og den første oppskriften jeg måtte prøve ut var denne mandelkaken ("Torta de almendra"), som er veldig typisk for Mallorca. Den er helt uten smør og mel og blir nydelig myk og lett i konsistensen. Ideelt sett skal man vel bruke spanske mandler som er rundere og flatere enn mandler vi er vant med i Norge, men jeg brukte helt vanlige, skåldede mandler og smaken ble helt den samme. Perfekt kake å servere sammen med iskrem og jordbær!

Kategorier: Nøttekaker
16.07.2010

"Trifle" er en av Englands mest klassiske desserter som kan varieres på mange måter. Ordet "trifle" betyr "bagatell", men bagateller bør man slett ikke undervurdere! Eller som Michelangelo sa det: "trifles make perfection, and perfection is no trifle". Så her har jeg laget en nydelig "bagatell" som gir fullkommen smak av sommer og stor nytelse:-) Den er laget av myke og lett dynkede kakeskiver som legges lagvis med pisket krem, herlig, hjemmelaget eggekrem og masse nydelige, søte jordbær. Ønsker dere alle en fortsatt varm og kjempedeilig sommer!

Kategorier: Andre festkaker
13.07.2010

"Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nå'n sätter fart..." synger lille Ida, som tror hun har fått allmektige evner og at det er hun selv som må sørge for alt som må gjøres for at det skal bli sommer i Lönneberget. Det er ikke så rart at hun tror dette, for hun har nettopp opplevd at hun har vekket alle de døde hønsene på gården Katthult til livet (men egentlig var det bare storebror Emil som hadde skremt dem bevisstløse ved å gjøre alle, inklusive seg selv og grisen Griseknoen, dritings fulle på gjærede kirsebær). Selv synes jeg dette er den aller nydeligste sommersangen som finnes! Her er en annen nydelig sommersak: deilig mørdeigspai med søt sommersmak av rabarbra og jordbær!

Kategorier: Paier/Terter
12.07.2010

"En kan ikke slanke seg hver dag, da blir en jo tynn!" - sitat Arne Brimi. Og her har du den supre vaffeloppskriften hans også. Merk at vaflene skal stekes med ordentlig meierismør - it'no' knussel!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
11.07.2010

"On earth there is no heaven, but there are pieces of it" (Jules Renard). Og her er en av dem!

Kategorier: Rullekaker
11.07.2010

Her har du en nydelig brødpudding laget med den italienske sitronlikøren "Limoncello".

Tilbehør er varm Limoncellosirup og vaniljeiskrem!

DeLiCiOsO!

Kategorier: Puddinger

Sider