Arkiv: januar 2013

27.01.2013

En deilig drøm av en dessert for de som er glade i smaken av mørk sjokolade og konjakk...mmm...

Oppskriften gir 4 voksne porsjoner.

Kategorier: Puddinger
22.01.2013

En gammeldags, norsk "Veitlegrøt" er en semuljegrøt som serveres med rosiner og kanel.

Deilig tradisjonsrik dessert!

Kategorier: Grøt og kompott
21.01.2013

Her har du utrolig nydelige, myke pæremuffins som inneholder mye godt: sjokoladebiter, krydder, mandelflak og perlesukker. Serveres varme og nystekte med vaniljeiskrem!

Oppskriften gir 24 stk.

20.01.2013

"Frangipane" er navnet på et mandel-/marsipanfyll som er populært å bruke i mange forskjellige typer franske terter. Et nydelig eksempel finner du her på Det søte liv ved navnet "Fransk pæreterte".

Dette er en litt annen vri med sjokolade og bringebær! Sjokoladeterten fylles med sjokoladefrangipane - altså et mandelmarsipanfyll som også inneholder sjokolade. I tillegg fylles terten med bringebær, som smaker nydelig sammen med den mørke sjokoladen. Melisdryss på toppen og du har en herlig, fransk sjokoladeterte klar til servering!

14.01.2013

Kremete panna cotta dekkes med eggelikør og søtede bjørnebær. En vidunderlig dessert for voksne!

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

 

 

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger
06.01.2013

Min yndlingsdessert!

Hjemmelaget karamellpudding skal være fløyelsmyk i konsistensen og bade i lysebrun, nydelig karamellsaus. Serveres helst med luftig, pisket krem og kransekake som tilbehør.

Kategorier: Puddinger
05.01.2013

"Riskrem" er en av Norges mest tradisjonsrike desserter! I min familie har det alltid bare vært min mamma og jeg som har elsket riskrem - men dermed mer på oss.. Wink  

Har du dårlig tid, kan du bruke ferdigkjøpt risengrynsgrøt og servere desserten med kjøpt rød saus - men desserten blir uten tvil best om du lager både risgrøten og dessertsausen selv. Personlig foretrekker jeg ekte vaniljestang i riskremen og hjemmelaget bringebærsaus på toppen, men jeg tar med oppskriften på hjemmelaget rød saus også.

Oppskriften gir 6 porsjoner.